Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Komvux i Malmö

Ny kunskap är en ny investering

Behöver du läsa upp dina betyg från gymnasiet? Eller vill du i vuxen ålder läsa ett program på gymnasienivå i Skånes största stad? Då har du hamnat rätt! Här hittar du kurser och program som du kan läsa på komvux i Malmö.
Visar 1-20 av 45 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 45 träffar
1
2
3

Vad kan jag läsa på komvux i Malmö? 

Komvux står för kommunal vuxenutbildning och är till för alla som i vuxen ålder vill börja studera. På komvux kan du som har fyllt 20 år läsa fristående kurser i ämnen som du har underkänt i sen tidigare, eller helt saknar kompetens inom för att sedan använda dina betyg för att söka vidare till högre studier. Men du kan också läsa hela program och få samma kompetens som någon som har läst ett helt gymnasieprogram. 

Komvux i Malmö bedriver också SFI-utbildningar och studier på grundskolenivå. Du har rätt att studera SFI på komvux i Malmö från och med det året du fyller 16 år. All undervisning är kostnadsfri, men du står själv för saker som kurslitteratur och resor till och från skolan. 

Hur lång är en komvuxutbildning? 

Längden på komvuxutbildningar varierar. Ett yrkesprogram är ofta ett år långt och enskilda kurser pågår under ett par månader. Idag anordnas många komvuxutbildningar på distans och med ett individuellt upplägg. Det innebär att du många gånger har möjlighet att anpassa längd och takt på din utbildning så att den passar dig. Prata med en studievägledare i din hemkommun för att hitta ett bra upplägg för just dig. 

Hur söker jag till komvux i Malmö? 

För att söka till en komvuxutbildning i Malmö behöver du kontakta din hemkommun. Om du inte bor i Malmö behöver du meddela den kommun du bor i att du vill söka till en komvuxutbildning som anordnas i Malmö. Om din hemkommun inte har en liknande utbildning är det deras ansvar att skicka din förfrågan vidare. 

Enligt skollagen är det din kommuns ansvar att se till att du får tillgång till en komvuxutbildning om du har rätt till det. Kommuner är även skyldiga att ta emot sökande från andra kommuner om de har rätt till utbildningen och deras hemkommuner står för utbildningens kostnader. Ta kontakt med komvux i din hemkommun om du är osäker på vad du har rätt till. 

Vad kan jag jobba med efter att ha läst på komvux? 

När du färdig med komvux i Malmö är nästa steg upp till dig. Har du läst upp dina gymnasiebetyg för att få allmän behörighet till universitetsstudier eller en YH-utbildning behöver du ha koll på ansökningsperioder. Här hittar du mer information om hur du ansöker till universitet och YH-skolor.

Har du läst ett yrkesprogram är du redo för arbetsmarknaden! Exempel på yrkesprogram som du kan läsa på komvux i Malmö är industrielektriker, undersköterska, kock - restaurang och storkök samt trädgårdsanläggning. Många komvuxutbildningar har praktikperioder så att du kan knyta viktiga kontakter med arbetslivet under dina studier. 

Jämför dina favoriter