Yrkesutbildning

Hudterapeut halvfart två år – Privat utbildning – Göteborg

Kommande Öppet Hus
21 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Längd
2 år
Utbildningstakt
Deltid
Pris
119 000 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
oktober 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Kommande Öppet Hus
21 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Längd
2 år
Utbildningstakt
Deltid
Pris
119 000 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
oktober 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

oktober 2024

  • Klassrum
  • Göteborg

Om utbildningen

Hud- och spaterapeut

I vår hud- och spaterapeut utbildning studerar du både till spaterapeut och hudterapeut. Utbildningen kan ge dig ett prestigefyllt CIDESCO-diplom, ansök redan idag!

Efterfrågan på hud- och spaterapeuter är idag stor. Sedan vi satte ihop en utbildning med både hudterapeut och spaterapeut kan våra elever efter avslutade studier omgående få bra jobb. Många väljer även att öppna egen salong efter examen. Om du gillar att arbeta med skönhetsbehandlingar och vill ge människor mer lyx i vardagen, är vår hud och spaterapeut utbildning perfekt. Efter avslutade studier har du också möjligheten att ta CIDESCO-examen i hudterapeutyrket, en mycket prestigefylld titel som kommer underlätta i arbetslivet.

För mer information om Hudterapeut halvfart två år – Privat utbildning – Göteborg, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

  • Skapa ett konto på yh-antagning.se för den kursstart du är intresserad av
  • Ladda upp dina ansökningshandlingar
  • När din ansökan är behandlad får du besked om du är behörig eller om du behöver komplettera din ansökan.
  • Behöriga får besked om när det särskilda provet sker för antagning
  • Det särskilda provet består av ett muntligt moment
  • Besked om antagning och reservplats lämnas ca två månader innan kursstart

Utbildningens innehåll

Anatomi & fysiologi

Läran om om människokroppens uppbyggnad och funktion inkluderat; cellen, vävnader, rörelseapparaten, blodet, lymfkärlen, cirkulationen, andningen, matspjälkningen, urinutsöndringen, ämnes-omsättningen, fortplantningen och nervsystemet. Ingår gör också Hygien och Mikrobiologi och Näringslära

Avancerad Hudvård

Kursen ger förutsättningar till att självständigt kunna planera och genomföra avancerad hudvårdsbehandling och utföra hudanalys med fördjupad kunskap om olika hudtyper. Med fördjupade kunskaper kunna redogöra för olika terapier med aktuella produkter och apparatur som används inom den avancerade hudvårdens arbetsområde.

Kunna redogöra för risker och säkerhetsaspekter vid användandet av apparatur i samband med behandlingar. Kunna uppmärksamma eventuella sjukdomar och kunna hänvisa dessa till rätt vårdform. Kunna utförligt dokumentera behandlingar. Kunna ge individuellt anpassade råd för hembehandling. Behandlingar som ingår är Lash & Browlift, Mikroneedling, RF, Mesoterapi, Mikrodermabrasion, IPL/Laser, Kemiska peels och mycket mer.

Dermatologi

Läran om huden, hår, naglar, hudförändringar och sjukdomar i hud, hår och naglar

Elektroterapi

Kursen ger grundläggande kunskaper om fysikaliska begrepp och terapier med apparaturbehandlingar för ansikte och kropp. Kurser ger förutsättningar att självständigt och effektivt utföra apparaturbehandlingar med olika typer av maskiner.

Entreprenörskap

Kursen ger kunskap om grundläggande ekonomiska begrepp. Kursen ger kunskap om att starta och driva eget företag. Kursen ger kunskap om metoder för försäljningsteknik och betydelsen av kommunikation, personlig service och kundrelationer.

Examensarbete

Kursen ger den studerande kunskap om själv kunna göra ett examensarbete med fallstudier inom hudvårdens område. Kursen ska utveckla den studerandes förmåga till samarbete problemlösning och kritiska bedömning av fakta.

Hudvård

Kursen ger grundläggande kunskap om hudtyper, ansiktsmassage, hudvårdsprodukter, samt frans-och brynfärgning, olika hudtyper och hudtillstånd, journaldokumentation och råd för hembehandling. Kursen ger kunskap om rätt utrustning, material, hygien och säkerhet samt vikten av att arbeta ergonomiskt. Kursen ger förutsättningar att självständigt utföra hudvårdsbehandling med variation och användande och utförliga råd för hembehandling.

Hårborttagning

Kursen ger kunskap om olika temporära och permanenta metoder för hårborttagning och alternativ till hårborttagning. Kursen ger förutsättningar att utföra hårborttagning med olika former av vax, samt Sugaring och utföra elektrisk epilation. Samt insikter om borttagandet av ofarliga hudanomalier. Kursen ger kunskap om hårets anatomi samt fysiologiska orsaker till oönskad hårväxt.

Kemi & Fysik

Allmän kemi med inriktning på kosmetiska produkters innehåll och sammansättning och effekt. Allmän fysik med inriktning på elektricitet och elektroterapi inom hudvården.

Kroppsmassage

Kursen ger kunskap om kroppsvård och faktorer som påverkar hälsan och förmåga att utföra klassisk massage och hudrengöring av rygg och skuldror. Kursen ger kunskap om människans fysiologiska, psykologiska behov och förutsättningar att kunna utföra klassisk kroppsmassage samt maskinell massage. Kursen ger kunskap om muskler och olika muskelproblem och insikter i att kunna uppmärksamma eventuella skador och sjukdomar och kunna hänvisa dessa till rätt vårdform.

Makeup

Kursen ger kunskaper om att kunna utföra makeup för olika kunder och tillfällen. Kunna göra färg- och formval utifrån kund och kunna utföra grundläggande korrigeringar. Samt kunna redogöra för olika produkter och dess effekter, innehåll och användningsområde.

Manikyr & Pedikyr

Kursen ger kunskap om att utföra manikyr och pedikyr med massage och lackning av naglar. Samt kunna med säkerhet använda och sköta utrustning och instrument från ett säkerhets- och hygieniskt perspektiv och kunna använda olika material, kosmetiska produkter.

Salongspraktik

Kursen ger den studerande möjlighet till delaktighet i sin egen kunskapsutveckling och förutsättningar att få behandlingsvana, utveckla god hantverksteknik, kundservice och ansvarsfullt yrkesutövande i en hållbar yrkesmässig miljö. Kursen ger möjlighet att utveckla god säljteknik och kommunikation med kunder, att utveckla självständigt arbete och samarbete i grupp. Kursen ger förutsättningar att få kunskap om hudterapeutyrkets etiska och moraliska riktlinjer.

Öppet Hus

Välkommen till Öppet Hus i Göteborg

Informationskväll om  vår utbildning där du har möjlighet att träffa personal och studerande samt att få se våra utbildningslokaler

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hudterapeut halvfart två år – Privat utbildning – Göteborg

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Yrkeshögskolan Hudvård och Spa
Evenemangsgatan 17, Solna
111 44 Stockholm

Om yrkeshögskolan Hudvård & Spa

YHHS, Yrkeshögskolan Hudvård & Spa erbjuder en förstklassig internationell hudterapeututbildning. Skolan har moderna utbildningslokaler lokaler i både Stockholm/Solna och Göteborg. Skolan i Solna har två stora praktiksalonger, varav av den ena ligger i närheten av Stureplan i Stockholm. I Göteborg...

Läs mer om Yrkeshögskolan Hudvård och Spa och visa alla utbildningar.

Highlights