Korta YH-utbildningar

Hot och våld på arbetsplatsen

YH Akademin, Distans
Längd
20 YH-poäng
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
20 YH-poäng
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Varför läsa en kurs om Hot och våld på arbetsplatsen?

Vill du skapa en tryggare arbetsmiljö och hantera hot och våld professionellt? Med denna Upskill-kurs får du verktygen för säkerhet och konflikthantering!

Utveckla din förmåga att hantera hot och våld på arbetsplatsen med denna kurs, designad för att ge dig de nödvändiga kunskaperna och färdigheterna för att skapa en säker och trygg arbetsmiljö. Kursen riktar sig till dig som arbetar i yrken och branscher där det finns en risk för hotfulla situationer och ger dig praktiska verktyg för att förebygga och hantera dessa utmaningar på ett professionellt sätt.

Genom kursen kommer du att lära dig att identifiera potentiella hot och våldssituationer, och utveckla strategier för att förebygga och hantera dessa effektivt. Du får insikt i hur man reagerar på hotfulla situationer och förbättrar dina kommunikationsfärdigheter för att kunna hantera konflikter innan de eskalerar. Kursen ger också en djup förståelse för relevant lagstiftning som styr arbetsmiljön och arbetsplatsens ansvar för att skydda personalen.

Efter avslutad utbildning kommer du att vara rustad med färdigheter i att genomföra riskanalyser, agera snabbt i krissituationer och använda konflikthanteringsverktyg för att lösa problem på arbetsplatsen. Du kommer även att ha kompetens att självständigt ge förslag på lösningar för att undvika upptrappning av konflikter och säkerställa en rättvis och trygg arbetsmiljö i enlighet med lagar och etiska riktlinjer.

Vem är kursen för?

Denna kurs vänder sig till yrkesverksamma inom socialt arbete, serviceyrken och vård och omsorg med 6 månaders arbetslivserfarenhet på heltid. Kursen syftar till att utveckla förmågan att hantera hot och våld på arbetsplatsen genom att tillhandahålla praktiska verktyg för förebyggande och hantering av utmaningar på ett professionellt sätt.

För mer information om Hot och våld på arbetsplatsen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till utbildningen på YH Akademins hemsida!

Varför välja YH Akademin?

Samarbete med branscher

Praktik/LIA

Distansutbildning med tillfällen på plats

Så ansöker du

Särskilda förkunskaper:

6 månader heltid yrkeserfarenhet inom socialt arbete, serviceyrken samt vård och omsorg.

Inte behörig?

Ingen fara! På yrkeshögskola finns det olika sätt att nå upp till behörighetskraven och gå utbildningen.

Reell kompetens

Saknar du fullständig gymnasieexamen eller de särskilda förkunskapskrav som behövs för den utbildning du vill läsa? Genom att ansöka med reell kompetens kan du på olika sätt visa att du har den kompetens som krävs. Det kan handla om kunskaper och erfarenhet som du fått genom yrkeserfarenhet, föreningsliv eller volontärarbete. Läs mer om hur du ansöker med reell kompetens på utbildningens hemsida.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. De studerande står själva för t.ex. kurslitteratur och eventuella resor.

Videoreportage

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hot och våld på arbetsplatsen

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
YH Akademin
Holmgatan 22
791 71 Falun

Välkommen till YH Akademin – störst i Sverige på yrkeshögskoleutbildningar på distans! 

Vill du ta nästa steg i karriären eller utvecklas inom ditt yrke? Då är du på rätt plats! De senaste 25 åren har tusentals individer tagit sig vidare i karriären hos YH Akademin. Välj mellan ett brett utbud av utbildningar...

Läs mer om YH Akademin och visa alla utbildningar.

Highlights