Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i läkemedelsanvändning

Uppsala Universitet, i Uppsala
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Vill du bidra till en förbättrad och säkrare läkemedelsanvändning? På masterprogrammet i läkemedelsanvändning får du en fördjupad kunskap om läkemedlens funktion, användning och säkerhet. Efter programmet kan du arbeta med läkemedelsinformation, läkemedelsrådgivning och läkemedelsutvärdering.

Programmet passar bland annat dig med receptarieexamen som vill fördjupa dig ytterligare på avancerad nivå. De kunskaper du får med dig från utbildningen kommer väl till nytta för att bidra till en förbättrad och säkrare läkemedelsanvändning, och gynna såväl enskilda patienter som samhället i stort. Kunskaperna behövs inom många områden såsom apoteksväsendet, läkemedelsindustrin, vårdsektorn, myndigheter och i forskningsverksamhet.

Programmet inleds med en obligatorisk introduktionskurs, 7,5 högskolepoäng (hp). Därpå följer under de tre första terminerna ytterligare teoretisk fördjupning med valbara kurser som till exempel Global farmaci, Klinikorienterad farmaci, Läkemedelsmissbruk och beroendelära samt Läkemedel vid graviditet och amning. Under fjärde terminen görs ett fördjupningsarbete om 30 hp.

Undervisningen omfattas framför allt av föreläsningar, seminarier och gruppövningar. Kurserna ges generellt på heltid och dagtid. Vissa av de valbara kurserna ges på deltid och/eller distans. Det finns även några nätbaserade kurser.

Programmet leder till en farmacie masterexamen med läkemedelsanvändning som huvudområde. Möjlighet finns till etappavgång med farmacie magisterexamen efter ett år.

Så ansöker du

Farmacie kandidatexamen/receptarieexamen om 180 hp eller annan motsvarande examen på grundnivå om 180 hp inklusive 20 hp farmakologi och fysiologi. Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till utbildning på grundnivå.Kurser i toxikologi, farmakoterapi, farmakokinetik, farmakognosi, farmakoepidemiologi rekommenderas.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights