Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i dataanalys - Data engineering

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Företag som Netflix och Amazon samlar in användardata för att generera förutsägelser och rekommendationer. För att analysera data som produceras av storskaliga vetenskapliga experiment som Human Genome-projektet behövs avancerade maskininlärningsalgoritmer och data engineering-plattformar. Och för att lösa många av de samhällsproblem som vi står inför, oavsett om det gäller social välfärd, klimat eller hälsa, behövs datadrivna metoder och AI.

I alla dessa exempel krävs en särskild yrkesroll för att förvandla information till insikt: en dataanalytiker.

Som dataanalytiker kommer du att lära dig utvinna värdefulla insikter från en av de viktigaste resurserna i dag - information. Använd de senaste metoderna inom maskininlärning och data engineering för att förvandla stora mängder data till övergripande kunskap.

Dataanalys är en av de mest eftertraktade kompetenserna både i Sverige och internationellt, och efterfrågan förväntas bli ännu större. Enligt IBM kommer antalet tjänster inom dataanalys att öka med 39 procent år 2020.

Du kan också välja att stanna kvar i akademin och doktorera inom dataanalys. Uppsala universitet erbjuder en aktiv och vital forskningsmiljö inom dataanalys, med ett stort antal forskare från flera olika institutioner.

Programmet leder till en naturvetenskaplig masterexamen med dataanalys som huvudområde. All undervisning sker på engelska.

Så ansöker du

Examen på grundnivå om minst 180 hp med 80 hp datavetenskap och matematik, varav minst 15 hp datavetenskap inklusive 10 hp programmering, och minst 25 hp matematik inklusive linjär algebra och flervariabelanalys. Därutöver 5 hp statistik och sannolikhetslära.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights