Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i turism och hållbar utveckling

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Umeå

Om utbildningen

Över hela världen ses turism som en möjlighet att skapa nya jobb och ekonomisk tillväxt. Utvecklingen av framgångsrik och hållbar turism kräver omfattande insikter i komplexa socioekonomiska och politiska sammanhang som påverkar turismen, på lokal, regional, nationell och internationell nivå, samt goda insikter i sambandet mellan ekonomiska, sociala och miljömässiga förutsättningar och effekter av turism. Studiespråket är engelska.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet: Filosofie kandidatexamen som omfattar minst 180 högskolepoäng (mostv). Särskildbehörighet: Minst 90 högskolepoäng i Turism/ Geografi/ Kulturgeografi/ Regionalvetenskap/ Planering/Hospitality/ Hotell och restaurang management/ Service management/ Fritid/ Rekreation/ Park Management, ellermotsvarande turismrelaterade ämnen. Dessutom krävs En B/6 från gymnasieskolan.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen
Umeå universitet
901 87 Umeå

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas i....

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar.

Highlights