Visa studentum.se som: Mobil

IT-säkerhetstekniker

TUC Yrkeshögskola
Sammanfattning
Yh-utbildning
Jönköping
82 veckor - ca 2 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: september 2019 - Jönköping
Informationskväll
2019-10-08
Erbjudande
2019-10-15
Erbjudande
2019-10-22

IT-säkerhetstekniker

IT-säkerhetstekniker - yrket för dig som vill ha jobb direkt efter examen!

Är du intresserad av IT och teknik? Vill du ha ett spännande, utmanande och inte minst utvecklande jobb där du skyddar företag mot intrång och utvecklar nya moderna säkerhetslösningar? Då är IT-säkerhetstekniker yrket för dig. Frågan om IT- och informationssäkerhet blir allt viktigare och cyberattacker är numera ett av de största hoten mot vårt samhälle. Allt fler företag efterfrågar personer med specialistkompetens inom området och som utbildad IT-säkerhetstekniker är du oerhört eftertraktad på arbetsmarknaden.

Vad arbetar du med?
Som IT-säkerhetstekniker jobbar du i en framtidsbransch där utvecklingen går extremt fort. Du skyddar företag mot angrepp och förbättrar och utvecklar nya moderna säkerhetslösningar. Du har förståelse för hur en hacker tänker och agerar och använder den kunskapen för att hantera angripna sajter. Du hanterar allt från XSS och SQL injections till social engineering och brute force. Med din breda kunskap på området agerar du rådgivare i säkerhetsfrågor inom IT.

Du arbetar också med att skapa och bygga IT-infrastruktur med hög tillgänglighet, rätt kapacitet och förstklassig säkerhet. Likaväl kan du på ett säkert sätt arbeta med molntjänster och hitta sårbarheter för att förebygga angrepp och säkra tjänsten. Dessutom besitter du kunskaper om vad som skapar hållbara och säkra lösningar inom utveckling av mobil säkerhet.

Som IT-säkerhetstekniker har du god insikt i det moderna IT-samhället och har förmåga att lösa problem, både självständigt och i team. I din yrkesroll leder du arbetet med IT-säkerhet, från målformulering och strategi till utvärdering och förbättring. Med kundens behov i fokus kommunicerar och driver du projekt på ett affärsmässigt sätt.

Efter examen
Allt fler företag efterfrågar personer med specialistkompetens inom IT-säkerhet och efter denna utbildning har du kunskaper och erfarenheter som är starkt efterfrågade på arbetsmarknaden. Du kan arbeta som IT-säkerhetstekniker, säkerhetsanalytiker, IT-säkerhetskonsult och IT-säkerhetsansvarig. Behovet av IT-säkerhetstekniker är stort och finns inom många olika branscher, både på små och stora företag, inom organisationer och myndigheter.

Utbildningens innehåll

410 YH-p (82 veckor, ca 2 år)

 • Business English, 10 YH-p
 • Containerisering av applikationer, 30 YH-p
 • Diskret matematik, 10 YH-p
 • Etisk hackning, 25 YH-p
 • Examensarbete, 20 YH-p
 • Intrångsprevention, IPS/ID, 10 YH-p
 • IT Infrastruktur, 55 YH-p
 • Kommunikation, affärsmannaskap & IT-juridik, 20 YH-p
 • LIA 1, 50 YH-p
 • LIA 2, 60 YH-p
 • Mobil säkerhet, 20 YH-p
 • Office 365, 20 YH-p
 • Programmering Python, 25 YH-p
 • Projektorganisation inom IT, 15 YH-p
 • Säkerhet grund, 20 YH-p
 • Säkerhet fördjupning, 20 YH-p

LIA/Praktik

Under en dryg fjärdedel av utbildningen kommer dina studier vara förlagda till en arbetsplats på så kallat Lärande i arbete, LIA. Här får du under handledning vidareutveckla dina kunskaper inom IT-säkerhet i verklig miljö och du utbildas i skarpt läge.

Ansökan och behörighet

 • Behörighet för Yrkeshögskolan
 • Särskilda förkunskaper: godkänt betyg i
  • Dator- och nätverksteknik
  • Engelska 6
  • Matematik 2

eller motsvarande kunskap

Observera! Saknar du kurserna Dator- och nätverksteknik och Matematik 2? Då kan vi i mån av plats erbjuda en förutbildning i dessa kurser som ger dig möjligheten att bli behörig till utbildningen.Läs mer på vår hemsida.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning erhålls en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel hos CSN.

TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola


Har du ett speciellt yrke du drömmer om, och är intresserad av den bästa vägen dit? Vi erbjuder flera olika yrkeshögskoleutbildningar, alla i nära samarbete med näringslivet. Börja plugga hos oss och om ett par år har du ett yrke som...


Läs mer om TUC Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Erbjudande, Informationskväll

Ansökningshjälp

Vet du vilken utbildning du ska söka och behöver hjälp med din ansökan? Vill du veta vad som gäller med de olika behörigheterna? Då är du varmt välkommen till oss på TUC i Jönköping, Tranås, Linköping och Stockholm. Under två eftermiddagar per ort finns vi på plats och hjälper dig med de frågor och funderingar du har.

Ingen föranmälan krävs

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-10-15    Tid:   15:00 - 17:00 Stockholm, Linköping, Tranås och Jönköping
Datum:   2019-10-22    Tid:   15:00 - 17:00 Stockholm, Linköping, Tranås och Jönköping

Informationskväll

Är du intresserad av att hitta bästa vägen till ditt drömjobb? Då är du välkommen till någon av våra informationskvällar i Jönköping, Linköping, Tranås och Stockholm. Under kvällen informerar vi om de yrkeshögskoleutbildningar vi startar januari 2020 och fördelarna med att plugga en YH-utbildning. Du får även möjlighet att träffa utbildningsledare och se våra lokaler.

Ingen föranmälan krävs.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-10-08    Tid:   17:00 - 18:30 Stockholm, Linköping, Tranås och Jönköping

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: IT-säkerhetstekniker

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola

Hamnparken 2
573 35 Tranås


Samarbete med arbetslivet

Denna utbildning är framtagen tillsammans med arbetslivet.Det innebär att utbildningens innehåll är format efter arbetslivets kompetenskrav, vilket gör dig eftertraktad som färdig IT-säkerhetstekniker. Vi samarbetar med en rad olika företag, bland annat CombiQ, dizparc, Entiros, INVID, JSC IT-partner, Magnea, OAS, Pdb, Secify, Sigma Technology och Westec – alla med behov av att anställa IT-säkerhetstekniker.

"IT- och informationssäkerhet har på kort tid blivit ett internationellt fokusområde med tydliga direktiv från både EU och regering som tillsammans markerar att säkerheten ska prioriteras. Det leder direkt till ett ökat behov av kompetent IT-säkerhetspersonal. Att få möjlighet att påverka och forma en utbildning där morgondagens IT-säkerhetstekniker - och medarbetare finns, är en otrolig tillgång. Vi kommer självklart ha som mål att rekrytera IT-säkerhetspersonal från utbildningar som vi själva har varit med och tagit fram." Daniel Fyhr, VD på Secify

Beställ information

För att få mer information om IT-säkerhetstekniker via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla skolans recensioner