Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i samtida cirkuskonst

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Programmet omfattar två års heltidstudier på avancerad nivå, med ditt eget arbete i centrum. Programmet är både praktikbaserat och forskningsförberedande och leder till en konstnärlig masterexamen (Master of Fine Arts, 120 credits). Detta program är för dig som vill fördjupa din praktik och kunskap, undersöka och utveckla nya former av cirkus, skapa en kreativ och kritisk gemenskap tillsammans med andra konstnärer, samt bidra till dialogen/diskussionen inom det samtida konstfältet.Som student kommer du att utforska din egen konstnärliga praktik och uppmuntras till att hitta verktyg för att främja din forskning. Du kommer att utmanas att utveckla avancerade konstnärliga och konceptuella färdigheter som är relevanta för det befintliga cirkusfältet och uppmanas att utvidga och utmana uppfattningar om vad cirkus kan vara. Vårt mål är att erbjuda ett utrymme för dig att expandera som artist och bidra till cirkusdiskursen och cirkuspraktiken. Vi strävar efter att stödja både dig som vill förnya och fördjupa din konstnärliga praktik inom området och dig som vill förbereda dig för en doktorsexamen inom konstnärlig forskning.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå. Särskild behörighet: Konstnärlig eller annan relevant kandidatexamen eller motsvarande. Engelska 5 och 6. 5 års professionell yrkeserfarenhet inom cirkus. Godkänt behörighetsprov där den sökandes konstnärliga förmåga inom cirkus prövas.
Stockholms konstnärliga högskola
Valhallavägen 189
115 53 Stockholm

Välkommen att söka till Stockholms konstnärliga högskola (SKH); en inspirerande och utmanandeutbildningsmiljö där du som student lägger grunden för ett hållbart och självständigt konstnärskap i en föränderlig omvärld. Som student möter du en unik sammansättning av konstnärliga utbildningar samtidigt som...

Läs mer om Stockholms konstnärliga högskola och visa alla utbildningar.

Highlights