Visa studentum.se som: Mobil

Röda Korsets Högskola (tidigare Röda Korsets sjuksköterskeskola) startades 1867 av Emmy Rappe och var den första icke-religiösa sjuksköterskeutbildningen i Sverige. Sedan starten har vi utbildat sjuksköterskor med kompetens och beredskap för globalt arbete samt bidragit till sjukvårdens utveckling i Sverige.

Högskolan var tidigare placerad vid Sabbatsbergs sjukhus men sedan 2004 finns vi på KTH Campus i centrala Stockholm. Vi sitter i moderna ljusa lokaler där delar av byggnaden är från 1800-talets senare hälft. Det senaste tillskottet till högskolan är det nyrenoverade studentplanet som invigdes i december 2012 för att skapa en stimulerande miljö för våra studenter att vistas i.


Utbildningar

Beskrivning och boende

Hitta till utbildaren

Röda korsets högskola

Teknikringen 1
114 28 Stockholm

Tel: 08-587 516 00


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 5 recensioner.

Maria
(5)
Högt tempo, höga krav men väldigt bra undervisning och upplägg. Vill man gå ut med hög kompetens och med en utbildning att luta sig tillbaka på kan jag rekommendera RKH. Har lärt mig väldigt mycket under min utbildning.
Eva
(1)
Dålig planering, mycket inställda föreläsningar och 70% av föreläsarna skulle kunnat ersättas av en bilmekaniker som läst in sig på materialet 15 min tidigare. Schemaplaneringen är katastrof som ställt till det för många studenter. Examinatorer byts ut och ersätts av andra mitt i pågående termin, vilket resulterat i att tentor får ny struktur o...
Visa mer
Sofie
(5)
Som sjuksköterska sedan 1 år kan jag säga att utbildningen på RKH har hög både teoretisk och praktisk kvalitet. Jag känner mig väl förberedd för yrket och kan luta mig tillbaka på mina kunskaper och det självförtroende som utbildningen givit mig. Att vara röda kors sjuksköterska är något extra, något att vara stolt över.
Recensioner
Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 5 recensioner.