Visa studentum.se som: Mobil

Röda Korsets Högskola (tidigare Röda Korsets sjuksköterskeskola) startades 1867 av Emmy Rappe och var den första icke-religiösa sjuksköterskeutbildningen i Sverige. Sedan starten har vi utbildat sjuksköterskor med kompetens och beredskap för globalt arbete samt bidragit till sjukvårdens utveckling i Sverige.

Högskolan var tidigare placerad vid Sabbatsbergs sjukhus men sedan 2004 finns vi på KTH Campus i centrala Stockholm. Vi sitter i moderna ljusa lokaler där delar av byggnaden är från 1800-talets senare hälft. Det senaste tillskottet till högskolan är det nyrenoverade studentplanet som invigdes i december 2012 för att skapa en stimulerande miljö för våra studenter att vistas i.


Utbildningar

Beskrivning och boende

Hitta till utbildaren

Röda korsets högskola

Teknikringen 1
114 28 Stockholm

Tel: 08-587 516 00


Recensioner

Sofie
(5)
Som sjuksköterska sedan 1 år kan jag säga att utbildningen på RKH har hög både teoretisk och praktisk kvalitet. Jag känner mig väl förberedd för yrket och kan luta mig tillbaka på mina kunskaper och det självförtroende som utbildningen givit mig. Att vara röda kors sjuksköterska är något extra, något att vara stolt över.
Jenny
(4)
Har precis tagit examen från Röda korsets högskola, jag har bara gott att säga om skolan, lite "egen" inställning till allt i början. När man väl förstår hur alla professorer och lärare är är skolan jättebra! Verkar ganska lätt att få jobb efter utbildningen vilket också är ett plus :) /Jenny
(5)
Examensår 1971.
Recensioner
Röda korsets högskola
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 3 recensioner