YH-utbildning

YH | Internationell Sommelier

Restaurangakademien, i Stockholm
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
9 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
9 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

9 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Påbörja din sommelierkarriär på Restaurangakademien!

Restaurangakademiens yrkeshögskoleutbildning innefattar studier med verklighetsanknuten restaurangpraktik. Du får lära dig om produktkunskap, service, miljö, ledarskap och ekonomi. I utbildningen sammanlänkas teoretiska moment med värdefull praktik. Vidare ger den dig aktiva förberedelser för yrkesrollen som sommelier samtidigt som du bygger upp ditt kontaktnät. Efter avlagd examen är målet att du ska vara tillräckligt kunnig och inspirerad till för att ta dig an yrkesrollen som sommelier.

För mer information om YH | Internationell Sommelier , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

LiA

Utbildningen omfattar ett års heltidsstudier (200 YH-poäng) uppdelat på två terminer, varav 16 veckor är praktik (LIA)

Föreläsare

Under utbildningens gång får du ta del av vårt breda nätverk av kunniga föreläsare och välkända experter inom vin och dryck.

Så ansöker du

Vem kan gå en YH-utbildning?

För att läsa utbildningen uppfyller du behörighetskraven (se nedan). Du vill veta allt om vin, är social och trivs med att möta nya människor. Ditt önskemål är en utbildning som aktivt förbereder för yrkesrollen som sommelier och att de nya kunskaperna sätts på prov redan under studietiden.

Behörighetskrav

Du behöver avlagt en gymnasieexamen alternativt motsvarande t.ex. utländska gymnasiebetyg. Tidigare serveringserfarenheter är meriterande, men inte ett krav.

Dokument att skicka in:

  • Gymnasiebetyg/Gymnasieexamensdokument eller motsvarande (Obs! Inskickade betyg måste vara i originalutförande, skärmdump av onlinepublicerade betyg godkänns ej)
  • CV
  • Eventuella intyg från arbetsgivare/tidigare utbildning

Godkända filformat är Word och Pdf. Vi behöver även ditt personnummer och din nuvarande bostadsadress. Efter att din ansökan behandlats kommer du bli kallad till Restaurangakademien för en intervju och praktisk övning. Därefter får du ditt antagningsbesked.

Examen & Intyg

Efter avlagd examen är målet att du ska vara tillräckligt kunnig och inspirerad till för att ta dig an yrkesrollen som sommelier.

Kostnader

När du läser vår YH-utbildning blir du behörig för att ansöka om studiemedel från CSN (förutsatt att du inte redan har nyttjat hela ditt berättigade studiemedel).

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: YH | Internationell Sommelier

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
5/5
f.d. elev
13 jun 2023

Jag var nyfiken och ville utforska vad denna utbildning hade att erbjuda gällande mat och dryck. Efter att ha gått igenom den har jag insett att den kommer att spela en stor rol...

Visa mer
4/5
f.d. elev
13 jun 2023

Det bästa med utbildningen har varit föreläsningarna och att man fick möjlighet att prova mycket vin, öl ,men även sprit och kaffe. Jag rekommenderar främst personer inom resta...

Visa mer
4/5
f.d. elev
13 jun 2023

Det som har vart mest givande under utbildningen har vart att lära känna alla människor som man har studerat med, att få gå på provningar tillsammans och bolla tankar och höra h...

Visa mer
Restaurangakademien
Rökerigatan 4
121 62 Johanneshov

Restaurangakademien | Sveriges ledande gastronomiska mötesplats

Restaurangakademien erbjuder kurser och utbildningar ledda av världskända sommelierer och professionella kockar. Här finns både YH- och yrkesutbildningar för dig med passion för mat, dryck, ledarskap och service. Oavsett om du redan arbetar inom restaurangbranschen eller vill ta ett första...

Läs mer om Restaurangakademien och visa alla utbildningar.

Highlights