Arbetsmarknadsutbildning

Byggnadsplåtslagare (AUB)

Movant, i Göteborg (+5 orter)
Längd
ca 1 år
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Löpande starter (+6 starter)
Utbildningsform
Klassrum
Längd
ca 1 år
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Löpande starter (+6 starter)
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

Välj mellan 6 startdatum

Löpande starter

 • Klassrum
 • Göteborg

Löpande starter

 • Klassrum
 • Karlstad

Löpande starter

 • Klassrum
 • Malmö

Löpande starter

 • Klassrum
 • Stockholm

Löpande starter

 • Klassrum
 • Sundsvall

Löpande starter

 • Klassrum
 • Uppsala

Om utbildningen

Det behövs många plåtslagare i Sverige.

Arbetsmarknadsutbildning till Byggnadsplåtslagare vid Movant

Som plåtslagare arbetar du oftast med både plåtfasader och plåttak. Du gör byggnader täta för vatten genom att klä med plåt. Du jobbar mestadels utomhus ibland på höga höjder, men arbete inomhus eller i verkstad förekommer också. Jobbet kan vara att underhåll av gamla plåttak, konstruktion av nya tak och fasader men även tillverkning och montering av fönsterbleck och unika plåtdetaljer är vanligt. 

Upplägg

Du läser på heltid på plats på en av våra skolor. Under utbildningen läser du inriktningkurser som plåtslageriprocessen, ventilationsplåtslageri samt plåtslageritekniker och slutligen specialkurser inom byggnadsplåtslageri. Utbildningen är individanpassad och utbildningen längd kan variera beroende på studietakt och tidigare erfarenhet. Nödvändiga certifieringar och intyg för yrket ingår i utbildningen. Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för att få anställning som lärling. Efter utbildningen kan du söka anställning som lärling på ett företag.

Under utbildningen får du också läsa säkerhetsutbildningar relevanta för branschen. Utbildningar som är kopplade till ID06 registreras per automatik. Utbildningen är godkänd och följer de kvalitetskrav som PVF (Plåt & Ventilationsbranschens egen organisation för yrke och utbildning) ställer.

Möjligheter till jobb

Det behövs många plåtslagare i Sverige. Bristen på plåtslagare är stor och det är ett yrke med stor variation – tak, fasad, inomhusdetaljer såsom fläktar eller dekorativa detaljer i utemiljön.

Vad är en arbetsmarknads­utbildning?

En arbetsmarknadsutbildning är en kort, yrkesinriktad utbildning till yrken där det är brist på utbildad personal. Samtliga arbetsmarknadsutbildningar och de yrken de leder till vänder sig till alla, oavsett kön. Du kan delta om du är minst 25 år och är eller riskerar att bli arbetslös samt söker arbete genom Arbetsförmedlingen.

Ansökan

Denna arbetsmarknadsutbildning till Byggnadsplåtslagare erbjuds via Arbetsförmedlingen. Arbetsförmedlingen är uppdragsgivare för utbildningen som Movant utför som leverantör. Det är Arbetsförmedlingen som beslutar om arbetssökande ska få ta del av utbildningen.

Studiebesök

Vi rekommenderar att du besöker oss på ett studiebesök för att se få veta mer om utbildningen och om yrket. Kontakta därefter din handläggare på Arbetsförmedlingen som beslutar om du får delta på utbildningen.

Skicka en intresseanmälan så återkommer vi till dig med information om kommande studiebesök. Du kan även hitta datum och tider för studiebesök på Arbetsförmedlingens webb.

För mer information om Byggnadsplåtslagare (AUB), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Byggnadsplåtslagare (AUB)

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Movant
Norra Deltavägen 3
41705 Göteborg

Movant – från jobbdröm till drömjobb 

Gemensamt för Movants utbildningar är det nära samarbetet med branscher och näringsliv, det personliga förhållningssättet till varje elev och en stark vilja att se möjligheter. Movant är för dig som vill komma ut på arbetsmarknaden, byta karriär eller höja din...

Läs mer om Movant och visa alla utbildningar.

Highlights