Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Business Process Control and Supply Chain Management, masterprogram - Fronten inom Logistik & Supply Chain Management

Linnéuniversitetet, i Växjö
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Programmet svarar upp mot de krav på effektivitet, samordning, styrning och utveckling av affärsprocesser inom och mellan företag i försörjningskedjor som global konkurrens ställer. Det innehåller två inriktningar; Fronten inom Logistik & Supply Chain Management, och Fronten inom Ekonomi & Verksamhetsstyrning.Det två-åriga programmet är uppbyggt av de två ämnesområdena logistik/supply chain management och ekonomi/verksamhetsstyrning, en kombination som är unik i sitt slag. Ett genomgående tema i programmet är att hitta och skapa effektivitet inom försörjningskedjor med hjälp av leverantörsledet, för att klara de krav på värdeskapande för slutkunden som den konkurrensutsatta marknaden ställer. Ett annat viktigt tema är att genom utveckling och användning av processorienterad information och styrmetoder effektivisera processer inom det egna företagets olika delar och inte minst mellan företag.På inriktningen Fronten inom logistik & supply chain management fördjupas kunskaperna från kandidatnivån. Den första terminen innehåller kurserna Logistics management in supply chains (som bl a behandlar framtida logistiska utmaningar kring leverantörssamverkan) och Supply chain information systems (som ger bred kunskap om det IT-stöd som behövs för att styra försörjningskedjor). I kommande terminer kommer du bland annat att läsa om utveckling och integration av försörjningskedjor samt interorganisatorisk styrning, forskningsmetoder och e-business management. Masterprogrammet avslutas med en masteruppsats. Det är möjligt att ta examen efter ett år. Programmet ges på engelska och rekryterar studenter från hela världen.
För mer information om Business Process Control and Supply Chain Management, masterprogram - Fronten inom Logistik & Supply Chain Management, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Växjö

Behörighet

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet:Kandidatexamen i företagsekonomi med minst 90 högskolepoäng i huvudområdet företagsekonomi och minst 7,5 högskolepoäng inom logistik/ledning av försörjningskedjor/transport/verksamhetsstyrning eller motsvarande. Engelska B/6 eller motsvarande.

Så ansöker du

Du ansöker till utbildningen via antagning.se.

Examen, diplom m.m.

Masterexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Business Process Control and Supply Chain Management, masterprogram - Fronten inom Logistik & Supply Chain Management

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet
P G Vejdes väg
351 95 Växjö

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...

Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar.

Highlights