Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Civilingenjörsutbildning i medieteknik (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Civilingenjörsutbildningen inom Medieteknik på KTH passar dig som på kreativa sätt vill utforma teknik för mänsklig kommunikation. Efter utbildningen kan du driva utveckling inom allt från film och spelupplevelser till nyhetsindustrin och framtidens sociala medier. På KTH är Medieteknik en av de utbildningar där flest studenter blivit entreprenörer och ett ertal har startat framgångsrika internationella företag.Medieteknik är en utbildning med fokus på att utveckla nya sätt för människor att kommunicera och interagera. Du läser kurser i hur teknik kan samspela med olika typer av media som video och ljud. Utbildningen är kreativ och inriktar sig mot ett område som utvecklas snabbt både i Sverige och i resten av världen. Efter år tre har du möjlighet att välja mellan olika masterprogram samt läsa delar av utbildningen utomlands.Som civilingenjör inom medieteknik är dina karriärmöjligheter nästan obegränsade. Allt från kläd- och biltillverkare till företag som använder maskininlärning för medieteknik eller erbjuder onlinemusiktjänster behöver medieteknik för kommunikation. Det finns även ett stort behov av ingenjörer som forskar. Typiska arbetsuppgifter kan vara att skapa medielösningar, designa appar eller visualisera data för exempelvis klimatpåverkan.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen
Kungliga Tekniska högskolan
100 44 Stockholm

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...

Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Highlights