Visa studentum.se som: Mobil

Allmän kurs - Att förstå världen genom fotboll

Karlskoga Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Karlskoga
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: Höst - Karlskoga

Allmän kurs - Att förstå världen genom fotboll

Fotboll är världens största sport och har en enorm betydelse för individer, samhällen och länder på jordens alla kontinenter. Vill du förstå mer av vad som händer runt om i världen med hjälp av olika perspektiv på fotboll? Då är den här inriktningen någonting för dig!

Kursinnehåll

Den här kursen vänder sig till dig som vill förstå mer av din omvärld - du måste inte ha ett stort fotbollsintresse. Vi studerar t.ex. teman som kultur, identitet, klass, lojalitet, rasism, jämställdhet och hur makt och politik påverkas av fotbollen. Andra områden som tas upp är herr- och damfotbollens olika villkor, jämställdhet, sponsring och kommersialisering.

Vi läser texter av skribenter från olika delar av världen, både på svenska och engelska. I kursen ingår även dokumentärer, spelfilmer och olika poddavsnitt. Vi gör studiebesök och har gäster i form av lokala profiler från herr- och damfotbollen. Du som kursdeltagare redovisar dina kunskaper muntligt och skriftligt.

För att få en fördjupad förståelse av världen studerar vi tematiskt där ämnena historia, religion och samhällskunskap vävs samman med svenska/svenska som andraspråk. Vi varvar självständigt arbete och genomgångar med grupparbeten, diskussioner och studiebesök.

Allmän kurs

Att studera allmän kurs på folkhögskola innebär mer än att studera ämnen. Vi vill att du ska vara väl förberedd för livet efter folkhögskolan i ett vidare perspektiv, vara delaktig, se dina möjligheter, rättigheter och skyldigheter, och därför förekommer även en del gemensamma aktiviteter som gästföreläsningar, temadagar med mera. Skapande verksamhet, där man kan välja exempelvis bild eller annat praktiskt ingår i kursen för alla studerande.

Extra stöd

Vi erbjuder stöd för att du ska ha möjlighet att uppnå dina mål med studierna. Ange i din ansökan om du önskar stöd som beror på läs- och skrivsvårigheter, matematiksvårigheter, funktionsvariation eller annat.

För mer information om Allmän kurs - Att förstå världen genom fotboll, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan sker via skolans hemsida.

Examen & Intyg

Efter avslutade studier på allmän kurs (1 till 3 år beroende på tidigare studier) har möjlighet getts till grundläggande behörighet på motsvarande gymnasienivå så att du kan söka till yrkeshögskola, högskola och universitet.

Karlskoga Folkhögskola Facebook

Kostnader

1650 kr per termin för eftermiddagskaffe, festmiddagar, kopiering, Internet, olycksfallsförsäkring, visst undervisningsmaterial med mera. Vid examination i shiatsu (grundläggande behandling) tillkommer en avgift på 400 kr.

Omkostnader för studieresor tillkommer (1-2 ggr per läsår och kostar ca 500 kr per resa).

Karlskoga Folkhögskola

Välkommen till Karlskoga Folkhögskola!

Vi är folkhögskolan som vill och vågar för framtiden.Karlskoga folkhögskola har tre ledord som blivit vår vision; möten, mod och möjligheter. Vi skapar möten där du är med och påverkar. Folkhögskolan är en plats för fria och öppna diskussioner där...


Läs mer om Karlskoga Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs - Att förstå världen genom fotboll

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Karlskoga Folkhögskola

Rektor lindholms väg 23
691 44 Karlskoga

Tel: 0586-646 00
Fax 0586-646 22
www.karlskogafolkhogskola.se

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,7)
Baseras på 8 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs - Att förstå världen genom fotboll från Karlskoga Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: