Yrkesutbildning

Socialpedagog

Humanify, Distans
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
14 900 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Löpande start se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
14 900 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Löpande start se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Löpande start

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Socialpedagog

Utbilda dig till Socialpedagog

Att utbilda sig till socialpedagog innebär att du förvärvar kunskaper och färdigheter inom områdena pedagogik och beteendevetenskap för att arbeta med människor och deras beteenden.

Studieupplägg

Utbildningen till socialpedagog sker på distans utan några fysiska träffar. Lektionerna är  inte schemalagda vilket betyder att du själv bestämmer din studietakt.

Lektionerna finns i vår digitala kursplattform som är uppbyggt med både inlämningsuppgifter och prov. All kommunikation med din utbildare sker via plattformen. 

Inga särskilda förkunskaper krävs för att studera till socialpedagog

Grundläggande datorkunskap och tillgång till dator och internet är ett krav. Utbildningen ställer stora krav på engagemang och förutsätter en hög arbetsinsats. Det krävs att du är disciplinerad och kan studera på egen hand.

Vi rekommenderar en studietakt på 50 procent som motsvarar 18 timmar i veckan under två år för att färdigställa en distansbaserad utbildning

Utbildningen innehåller en valfri arbetsbelagd praktik och innebär att vi intygar att du har de praktiska färdigheterna som krävs för att arbeta som socialpedagog. Det är du som elev som ansvarar för att hitta en praktikplats och som då som måste godkännas av utbildaren. Du kan då omsätta dina teoretiska kunskaper rent praktiskt i arbetslivet och samtidigt få in en fot på arbetsmarknaden redan under studietiden.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning så har du en bred kompetens att arbeta som socialpedagog. Du kommer arbeta inom det sociala området och stödja människor med olika behov. Du kommer få en förståelse för olika teoretiska perspektiv och modeller inom socialt arbete, inklusive hur de tillämpas på olika situationer och målgrupper. 

Alla våra distansutbildningar är en sammansättning av olika utvalda kurser. Socialpedagog har ett flertal kurser med ett särskilt fokus på etik och förhållningssätt, proffesionellt bemötande, motiverande samtal.

Alla våra distansutbildningar är en sammansättning av olika utvalda kurser. Socialpedagog har flera kurser med ett särskilt fokus kring kommunikation, problematiska livssituationer och etiskt- och professionellt bemötande. Du kommer skapa dig en grundläggande förståelse för människors liv. 

Kontaktinformation

Kundservice på växel: 010-641 01 24.
Öppet mellan 08:00 och 16:00 alla veckodagar

För mer information om Socialpedagog, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Humanify?

Du väljer studietakt

Distansutbildning

Du väljer startdatum

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Socialpedagog

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 7 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Nina
11 jun 2024

Jag gick socialpedagogutbildningen på Humanify och den var jättebra, med engagerade lärare och en välstrukturerad kursplan som verkligen förberedde mig för yrkeslivet.

5/5
Erik
26 jul 2023
En väldigt bra distansutbildning

Grymt bra utbildning!

5/5
Magnus
22 jul 2023
Studierna

Tack för ett bra samarbete. Jag läste socialpedagog och tyckte det var en bra utbildning. Jag gillade framförallt att dom gjort en egen läroplattform och gav alla studenter stud...

Visa mer
Humanify
Johannedalsvägen 32
863 32 Sundsbruk


HUMANIFY

Vi är ett företag som bedriver utbildningar, föreläsningar och handledning inom socialt arbete. Du läser på distans utan obligatoriska sammankomster och med en individuell studietakt. Humanify har samarbeten med utbildare som har arbetslivserfarenhet och utbildning inom beteendevetenskap, socialpedagogiskt arbete, behandlingsarbete...

Läs mer om Humanify och visa alla utbildningar.

Highlights