Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Ekonomprogrammet

Högskolan Dalarna, i Borlänge
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Ekonomprogrammet

Högskolan Dalarna

Ekonomer behövs i alla organisationer – både i företag och i offentlig förvaltning. I Dalarna finns en stark efterfrågan på dig som gått en ekonomutbildning. Ekonomprogrammet ger dig en bred utbildning i företagsekonomi, nationalekonomi, juridik och statistik.

Programmet erbjuder dig möjligheter att det tredje året fördjupa dig inom företagsekonomi eller nationalekonomi – båda inriktningarna ger många framtida och spännande karriärmöjligheter. Väljer du företagsekonomi kan du till exempel arbeta som redovisningskonsult, revisor, marknadschef eller organisationskonsult. Du kommer att ha skaffat dig kunskaper som efterfrågas av exempelvis redovisningsbyråer, företag, myndigheter och banker. Du får också kunskaper och färdigheter som är till nytta i ett eget företagande. 

Väljer du inriktning nationalekonomi kan du arbeta med kvalificerade analytiska uppgifter både inom privat och offentlig sektor. Du kommer att ha skaffat dig kunskaper i ekonomisk analys och kvantitativa färdigheter som efterfrågas av till exempel banker, finansbolag, utredningsinstitut och statliga myndigheter, både nationellt och internationellt.

Ekonomprogrammet är till för dig som vill arbeta med alla frågor som rör företag och företagande eller arbeta med samhällsekonomiska utredningar och analyser. Vi hjälper dig att förstå hur företag och organisationer fungerar och styrs och du får de verktyg du behöver för att vara med och utveckla deras verksamheter. Vi hjälper dig också att utifrån data analysera olika samhällsproblem. Denna utbildning är formad efter näringslivets och myndigheters behov och krav på en ekonom och vid flera tillfällen bjuds studenterna in till att träffa representanter från arbetslivet. 

Utbildningen ger en kandidatexamen i företagsekonomi. För dig som väljer inriktning nationalekonomi ger utbildningen en kandidatexamen i nationalekonomi.

Utbildningens innehåll

Under utbildningens första två år läser alla studenter till övervägande del samma grundkurser. De första åren innefattar grundkurser inom organisation, marknadsföring, ekonomistyrning och redovisning samt kurser i nationalekonomi, statistik och juridik. Under det tredje året väljer du inriktning nationalekonomi eller företagsekonomi. För dig som väljer företagsekonomi och vill bli revisor rekommenderas under femte terminen fördjupning i koncernredovisning, obeståndsrätt och beskattningsrätt. Du som väljer företagsekonomi kan också välja att fördjupa dig i marknadsföring eller organisation, alternativt bredda dina kunskaper genom att fritt välja kurser.

För dig som väljer nationalekonomi läses under femte terminen fortsättningskurser i mikro- och makroekonomi, tillämpad matematik och ekonometri. Kurserna knyts samman för att du bättre ska förstå företags och organisationers verksamhet i sin helhet. Under utbildningen löses många övningar och uppgifter i direkt kontakt med företag och organisationer, vilket ger en god känsla för och insikt i det praktiska arbetet som ekonom. Utbildningen avslutas med ett examensarbete.

För mer information om Ekonomprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Efter studierna

Ekonomprogrammet är en bred utbildning som förbereder för yrken som ekonomichef, marknadschef, HR-chef, handläggare, utredare och analytiker. Vi hjälper dig att förstå hur företag och organisationer fungerar och ger dig de verktyg du behöver för att vara med och utveckla deras verksamheter.

Behörighet

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Matematik 3b eller 3c eller Matematik C, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Borlänge

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Ekonomprogrammet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Högskolan Dalarna
Högskolegatan 2
791 31 Falun

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...

Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar.

Highlights