Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Inga recensioner än

Ekonomprogrammet

Högskolan Dalarna, i Borlänge
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Ekonomprogrammet

Högskolan Dalarna

Under utbildningens första två år läser alla studenter till övervägande del samma grundkurser. Under det tredje året specialiserar du dig.

De första åren innefattar grundkurser inom organisation, marknadsföring, ekonomistyrning och redovisning samt kurser i nationalekonomi, statistik och juridik. Under det tredje året väljer du inriktning mot redovisning, marknadsföring eller organisation. Kurserna knyts samman för att du bättre ska förstå företags och organisationers verksamhet i sin helhet. Under utbildningen löses många övningar och uppgifter i direkt kontakt med företag och organisationer, vilket ger en god känsla och insikt i det praktiska arbetet som ekonom.

Inför det tredje året väljer du inriktning mot någon av följande tre specialiseringar:

  • Verksamhetsstyrning/redovisning
  • Organisation
  • Marknadsföring

Utbildningen avslutas med ett examensarbete. För de som väljer redovisningsinriktningen är programmet anpassat för Revisorsinspektionens krav på teoretisk utbildning.

Kontakt med arbetslivet

Genom högskolans nära samarbete med intressenter i omvärlden säkerställs att utbildningens upplägg och innehåll är aktuellt och relevant. Vid flera tillfällen bjuds du in till att träffa olika företrädare för arbetslivet, vilka deltar som gästföreläsare och inspiratörer. Den femte terminen utgörs av valfria kurser för inriktningarna marknadsföring och organisation där även en praktikkurs erbjuds. Den femte terminen är också anpassad för att kunna ersättas med utlandsstudier.

Studera utomlands

Vi erbjuder dig möjlighet att studera vid ett av våra partneruniversitet eller hitta en praktikplats som en del av Erasmusprogrammet. En eller två terminer som utbytesstudent eller 2-12 månaders praktik inom EU är meriter som många arbetsgivare välkomnar.

För mer information om Ekonomprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Borlänge

Efter studierna

Ekonomprogrammet är en bred utbildning som förbereder för yrken som ekonomichef, marknadschef, HR-chef, handläggare, utredare och analytiker. Vi hjälper dig att förstå hur företag och organisationer fungerar och ger dig de verktyg du behöver för att vara med och utveckla deras verksamheter.

Utbildningen leder till en rad olika yrken både inom privat och offentlig sektor. Du kan bland annat söka jobb som ekonomichef, controller, inköpare och marknadsförare. En karriär inom bank-, finans- och försäkringssektorn är en ytterligare möjlighet. Revisor eller konsult är andra yrkesbanor du kan välja.

Hur ser arbetsmarknaden ut?

Ekonomer går mot en god arbetsmarknad de närmaste åren. Även regionalt kan ekonomer räkna med en god arbetsmarknad. Eftersom ekonomer finns i alla branscher påverkas de olika av konjunktursvängningar. De som arbetar inom finanssektor är känsliga för konjunkturen, medan de som arbetar inom redovisning är mindre känsliga.

Examen

Filosofie kandidatexamen, huvudområde: Företagsekonomi. De studenter som läser 30 hp nationalekonomi inom programmet kan erhålla ekonomie kandidatexamen.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Matematik 3b eller 3c eller Matematik C, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Ekonomprogrammet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Högskolan Dalarna
Högskolegatan 2
791 31 Falun

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...

Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar.

Highlights