Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Kommunikatörsprogrammet med inriktning mot myndigheter och offentlig förvaltning

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Sista ansökan: 2024-04-15

Om utbildningen

Utbildningen riktar sig till dig som vill arbeta med kommunikation i bred mening. Det kan vara i rollen som kommunikatör, men även som analytiker av kommunikativa och organisatoriska processer.

Under utbildningen får man lära sig att inta ett analytiskt och kritiskt perspektiv på kommunikation på en avancerad nivå.

Efter genomförd utbildning kan man påbörja en karriär inom kommunikationsområdet med sikte på mera avancerade tjänster, speciellt sådana som kräver teoretisk förståelse, analysförmåga och en vana att tänka bortom de dagliga arbetsuppgifterna.

Det första året på programmet ger dig en teoretisk fördjupning i allmänna och specifika teorier om kommunikation. Först läser du en introduktionskurs som etablerar ett gemensamt teoretiskt perspektiv och terminologi som länkar samman de kommande kurserna. Därefter påbörjade de tematiska fördjupningarna som läses som kurser (se nedan).

Det andra året fokuserar på praktik, relevansgöring av teorier i praktiken samt en avslutande mastersuppsats där det första årets teori möter det andra årets praktiska erfarenheter i ett vetenskapligt arbete i form av en Mastersuppsats om 30 poäng.

I utbildningen ingår en verksamhetsförlagd praktik som du väljer själv efter intresse under det andra året.

Så ansöker du

Kandidatexamen om 180 hp eller motsvarande. Därutöver krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 eller Svenska som andraspråk B/Svenska som andraspråk 3 och Engelska B/Engelska 6.

Examen & Intyg

Masterexamen
Göteborgs universitet
Vasagatan 33
41137 Göteborg

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Highlights