Visa studentum.se som: Mobil

Försäkringsrådgivare/ Skadereglerare / Riskbedömare

Företagsekonomiska institutet
Sammanfattning
Yh-utbildning
Distans, Stockholm
80 veckor - 400 YH-poäng
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter
Stockholm
augusti 2020 
Distans
augusti 2020 
Öppet hus
2020-03-10
Öppet hus
2020-04-22

Försäkringsrådgivare/ Skadereglerare / Riskbedömare

Vill du göra karriär inom försäkringsbranschen? FEI erbjuder en av de viktigaste utbildningarna inom branschen, Försäkringsrådgivare/Skadereglerare /Riskbedömare.

Utbildningen Försäkringsrådgivare/Skadereglerare/Riskbedömare är sedan många år etablerad och en av de viktigaste utbildningarna för den som vill göra karriär inom försäkringsområdet.

Vad är en Försäkringsrådgivare/Skadereglerare/Riskbedömare?

En försäkringsrådgivare arbetar med att ge privatpersoner eller företag råd när det gäller olika försäkringslösningar och en skadereglerare hanterar olika skador som den försäkrade råkat ut för. En riskbedömare, underwriter, arbetar med att bedöma risker.

I varje kurs kommer två dagar bestå av schemalagda lektioner, i övrigt ges det tid till olika projekt och egenstudier. Du kommer också få testa dina nya kunskaper under LIA-perioderna, som genomförs ute på arbetsplatser inom branschen.

yh-utbildningar företagsekonomiska institutet

För mer information om Försäkringsrådgivare/ Skadereglerare / Riskbedömare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan
Ansökan görs på utbildningens hemsida. 

Antagningskrav

  • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
  • Reell kompetens: Om du saknar formella meriter kring till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan FEI istället göra en bedömning av din reella kompetens.

Läge och lokaler

Var du än bor i Stockholmsområdet är det lätt att nå FEI via allmänna kommunikationer. FEI:s lokaler ligger i området kring Johannes kyrka mitt i Stockholm city. Mer centralt går det knappast att komma. Hötorget, Kungsgatan och Stureplan finns på några minuters promenadavstånd. FEI City Campus består av undervisningslokaler, paus- och studieutrymmen i, och i anslutning till, deras egen fastighet på Kammakargatan 5. Närmaste tunnelbanestationer är Hötorget och Rådmansgatan.

FEIFLEX – läs på FEI var du än befinner dig

Utbildningen erbjuds med FEIFLEX – vårt innovativa system för flexibla studier.

FEIFLEX betyder att lektionerna genomförs i våra dynamiska klassrum samtidigt som de sänds i realtid. Du kan vid varje enskilt lektionstillfälle välja om du vill vara på plats hos oss eller delta aktivt på distans. Lektionerna går dessutom att repetera i efterhand, hur många gånger du vill.

Det innebär att du kan gå utbildningen var du än bor eller befinner dig. Med vår FEIFLEX-teknik kan du delta aktivt på lektioner i realtid när du befinner dig online. Vi rekommenderar att du använder ett bra headset och en webbkamera. Du som väljer att delta i undervisningen på plats får också studiekamrater som medverkar på distans. De kan befinna sig i Kiruna, Karlstad, Karlshamn – eller någon annanstans! I de specialutrustade klassrummen förenas alla i ett gemensamt lärande.

Utbildningens upplägg

Försäkringsrådgivare/Skadereglerare/Riskbedömare är en Yrkeshögskoleutbildning (YH) som anordnas i samverkan med försäkringsbranschen och på uppdrag av Myndigheten för yrkeshögskolan. Du studerar på heltid under 2 år och får en Yrkeshögskoleexamen. I varje kurs har vi schemalagda föreläsningar två till tre heldagar i veckan. Övrig tid arbetar du med projekt, gruppuppgifter samt egna studier. Under Lärande i Arbete (LIA) följer du arbetsplatsens arbetstider. Föreläsare och lärare som medverkar i utbildningen är personer med anknytning till yrkesområdet.

Omfattning:400 p, heltid 80 veckor varav 24 veckor Lärande i arbete, LIA

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning har du en yrkeshögskoleexamen. 

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel. 

Fortsatta studier

Bygg på med universitetsexamen

Om du läser en tvåårig yrkeshögskoleutbildning på FEI som leder till en yrkeshögskoleexamen erbjuds du en unik möjlighet. När du är klar med dina YH-studier kan du bygga på med fortsatta studier för att uppnå universitetsexamen, detta till förmånliga villkor.

Läs mer om denna möjlighet på fei.se

Videoreportage

Företagsekonomiska institutet

Företagsekonomiska institutet

FEI Företagsekonomiska Institutet

Yrkeshögskoleutbildningar på FEI 2020 Yrkeshögskolan är en utbildningsform som är på stark frammarsch av den enkla anledningen att studierna oftast leder till jobb. FEI är en viktig aktör i denna sektor. Vi erbjuder en rad utbildningar inom yrken som efterfrågas...


Läs mer om Företagsekonomiska institutet och visa alla utbildningar.

Öppet hus

Välkommen till öppet hus på FEI i Stockholm

Vill du veta mer om våra YH-utbildningar? Kom och träffa oss under öppet hus i våra lokaler. Både nuvarande och tidigare studenter kommer att vara på plats för att prata med dig och självklart svara på alla dina frågor kring utbildningen.

Vi kommer bland annat att prata om hur det är att studera på FEI, presentera våra utbildningar samt berätta mer om vad det innebär att studera via FEIFLEX.

Öppet hus i Stockholm

Tisdagen den 10 mars, 17:00 – 19:00.

Tisdagen den 22 april, 17:00 – 19:00.

I våra lokaler på Döbelnsgatan 4 (korsningen Döbelnsgatan/Kammakargatan).

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-03-10    Tid:   17:00 - 19:00
Datum:   2020-04-22    Tid:   17:00 - 19:00

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Försäkringsrådgivare/ Skadereglerare / Riskbedömare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Företagsekonomiska institutet

Box 1341, Kammakargatan 10
111 83 Stockholm

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Försäkringsrådgivare/ Skadereglerare / Riskbedömare från Företagsekonomiska institutet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner