Visa studentum.se som: Mobil

Drifttekniker Kraft- värmeproduktion

Folkuniversitetet Väst
Sammanfattning
YH-utbildning
Karlstad
Klassrum
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2022-08-22 - Karlstad

Videoreportage

Drifttekniker Kraft- värmeproduktion

Är du lagspelaren som behåller lugnet i svåra situationer? Då är jobbet som drifttekniker inom kraft- och värmeproduktion något för dig.

Som drifttekniker arbetar du på ett värmeverk, ett kraftverk eller en pannanläggning inom massa- och pappersindustri. Tillsammans med kollegorna i skiftlaget kör du en anläggning, till exempel en flis- eller avfallspanna på ett fjärrvärmeverk, ett kraftverk eller en sodapanna på ett pappersbruk, för att producera värme, el eller ånga. Uppgiften är att se till att folk i villor inte fryser, att gatubelysningen fungerar eller att kartongmaskinen på bruket går dygnet runt, året om.

Energisektorn är starkt växande i och med samhällets ökande behov av främst el, men även värme och fjärrkyla. Teknikutvecklingen driver på processerna i såväl industrin som på kraft- och värmedistributionssidan, så du kommer att jobba i en bransch som förändras snabbt. Det kräver att du är intresserade av att ständigt lära dig nytt och utvecklas i din yrkesroll.

Arbetsmarknad

Efter utbildningen har du goda möjligheter att få ett omväxlande jobb där den ena dagen inte är den andra lik. På grund av pensionsavgångar och teknikutveckling finns det ett stort behov av att anställa personer med rätt kompetens under de kommande åren. De flesta av våra studerande får jobb direkt efter examen.

För mer information om Drifttekniker Kraft- värmeproduktion, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Grundläggande behörighet för yrkeshögskola.

Ansökan

Du ansöker via Folkuniversitetets webbsida.

Examen & Intyg

Utbildningen ger yrkeshögskoleexamen Drifttekniker kraft- värmeproduktion. SeQf-nivå 5.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel. 

Reportage

Vi behöver er!

Som utbildad drifttekniker har du goda möjligheter att få ett jobb i en framtidsbransch. Det säger Mikael Malm, driftchef på Skoghalls Bruk.Stort plus med all praktik

Caroline Elverkrans utbildar sig till Drifttekniker, kraft- och värmeproduktion på Folkuniversitetet i Karlstad.Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet är en av landets största utbildningsanordnare och ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Folkuniversitetets idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en idéburen...


Läs mer om Folkuniversitetet Väst och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Drifttekniker Kraft- värmeproduktion

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Folkuniversitetet Väst

Norra Allégatan 6 (Box 2542)
403 17 Göteborg

Tel: 010-5161811
Mobil 010-5161811
www.folkuniversitetet.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Drifttekniker Kraft- värmeproduktion från Folkuniversitetet Väst , fyll i följande uppgifter: