Yrkesutbildning

Florist Steg 1 Heltid, Skolverkets kursmål

Floristutbildarna, i Västerås (+1 orter)
Längd
20-22 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Pris
59 500 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
5 augusti, 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Längd
20-22 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Pris
59 500 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
5 augusti, 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

5 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Västerås
  • Svenska

7 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Stockholm
  • Svenska

Om utbildningen

Florist Steg 1 Heltid

Florist steg 1

I Stockholm och Västerås kan du läsa Florist Steg 1 a´20-22 veckor. För att söka Florist Steg 1 behövs inga förkunskaper.

Vi erbjuder en branschnära floristutbildning som sedan starten har varit den ledande floristutbildningen i Sverige, med fina lovord från blomsterbranschen.
Vi satsar på dig som student, att du ska få vackert material, stor kunskap, utveckla din kreativitet och nå en hög kvalité på dina floristiska arbeten. Våra lärare har drivit egna blomsterföretag innehar gesäll och mästarbrev, är utbildade yrkespedaoger med lärarlegitimation. Att under skolgången få omge sig av blommor och klasskompisar i en kreativ miljö är för många en dröm som äntligen går i uppfyllelse!

Vi har ett nära samarbete med branschen, vilket gör att många blomsterhandlare hör av sig till oss när de söker ny personal - för när du läst klart hos oss är du eftertraktad på arbetsmarknaden och utbildad florist!

Under din utbildning får du lära dig de grundläggande binderiarbetena som buketter, dekorationer, blommor till fest, bröllop och begravning. Du får utveckla ditt färg- och formsinne, jobba med exponering, botanik och textning. Utbildningen innehåller ca 8 veckors arbetsplatsförlagd praktik fördelat på 2 tillfällen. Praktiken är värdefull för kunskap i försäljning, kundhantering och praktiskt butiksarbete i verkligheten vilket följs upp aktivt och utvecklas vidare på skolan. Du väljer själv, eller med handledning vart du vill ha din praktik. 

KOMVUX

Hos oss i Stockholm kan du läsa via Komvux, Hantverkarprogrammet Florist, utbildningen är då på 57 veckor och förlagd på Floristutbildarna i Årstaberg. Veckorna är en sammanhängande utbildning likvärdig de privata kurserna Florist Steg 1 och Florist Steg 2, kursen avslutas med att du gör komvuxarbetet, en kurs som ligger som ett projekt där du avslutar med att visa dina färdigheter i ditt kommande yrke.
Du som bor i annan kommun än Järfälla har också möjlighet att söka denna utbildning, men det är din hemkommun som avgör om du får studera.

Läs mer på vår hemsida under fliken Komvux, floristutbildarna.se

För mer information om Florist Steg 1 Heltid, Skolverkets kursmål, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg & pris

När du läser heltid Florist Steg 1 får du kontinuerlig uppföljning av skolans yrkespedagoger, tillgång till skolans välsorterade blomsterkyl där du själv väljer blomstermaterial, du utvecklas därför snabbt inom det floristtekniska och stärker dina grundkunskaper till florist. Vill du nöja dig med Florist Steg 1 har du fått grundkunskaper i de olika binderiarbeterna och har börjat knyta kontakter i blomsterbranschen under praktikperioderna. Det kan även vara en bra ingång för dig som vill fortsätta inom andra kreativa hantverksyrken eller komplettera en tidigare trädgårdsutbildning.

Undervisning sker vardagar kl: 8:30-15:00, vissa hemstudier förekommer.
Florist Steg 1 kostar 59 500 SEK. I priset ingår allt skol- och blomstermaterial. 

Momenten i Florist Steg 1 kan även läsas på distans, för att veta mer läs på vår hemsida.
Till Västerås skolan kan du söka via VUC – komvux Västerås.

Finansiering

På grund av ett nytt regeringsbeslut är privata utbildningar, liksom vår, inte längre CSN berättigade. Detta medför att många av våra studenter behöver hjälp med finansiering av sin utbildning.

Vi har därför ett samarbete med Lånekoll (tidigare Consector) som upphandlar ditt studielån kostnadsfritt och ger individuella erbjudanden. De arbetar med flera banker samt kreditbolag för att hitta ett optimalt finansieringsalternativ. Klicka på loggan eller länken för att ansöka.

Du kan även be om räntefri avbetalning under tiden du är inskriven på skolan.

KOMVUX

Komvux är en kostnadsfri och CSN-berättigad utbildning. Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läromedel kan förekomma. Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN). Du som bor i en annan kommun än Järfälla har också möjlighet att söka  komvuxutbildning, men det är din hemkommun som avgör om du får studera.

Läs mer på vår hemsida under fliken Komvux, floristutbildarna.se

Examen & Intyg

När du läst klart Florist Steg 1 får du ett betygsrelaterat diplom, över de 600 poängen du läst utifrån Skolverkets kursmål.

Kostnader

Florist Steg 1, Pris: 59 500 SEK

KOMVUX, är kostnadsfri och CSN-berättigad utbildning.

Florist Steg 1

Stockholm: 7 Augusti 2024
Västerås: Augusti 2024

Stockholm: Januari  2025
Västerås: Januari 2025

Fortsatta studier

När du läst klart Florist Steg 1 600 poäng har du möjlighet att läsa vidare med Florist Steg 2 600 poäng. När du läst totalt 1200 poäng har du en bra grundutbildning för Florist och är anställningsbar och eftertraktad på arbetsmarknaden.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Florist Steg 1 Heltid, Skolverkets kursmål

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 16 recensioner
Skriv en recension
5/5
Louise
09 maj 2023
Bästa jag gjort!

Floristutbildarna är en fantastisk skola med branschens mest erfarna och engagerade lärare! Vi har fått delta i många olika projekt i samarbete med olika aktörer och hela kursup...

Visa mer
5/5
Christine
04 maj 2023
Bästa investeringen

Här ger ens investerade pengar och tid maximal utdelning. Mycket kompetenta, motiverade och pedagogiska lärare, som lyfter o utmanar en att utvecklas både som florist och männis...

Visa mer
5/5
Louise Swartling
03 maj 2023
Bästa florist lärarna i Sverige!

Gick hos Floristutbildarna-16 och det är fortfarande det bästa jag gjort i mitt liv! Dom ger så mycket kunskap och lärdom. Vi fick göra massor under skolans gång som resa till...

Visa mer
Floristutbildarna
Fallhammargatan 3A
721 33 Västerrås

Välkommen till Floristutbildarna i Stockholm & Västerås

Att vara florist är att ha världens roligaste jobb om du frågar oss på Florist utbildarna. Vi erbjuder en bransch nära florist utbildning som sedan starten har varit den ledande florist utbildningen med fina lovord från branschen. Vi satsar på dig som student,...

Läs mer om Floristutbildarna och visa alla utbildningar.

Highlights