Integrationspedagog

Utbildning inom social omsorg
Som integrationspedagog hjälper du bl.a. nyanlända och personer med funktionsvariationer att känna sig som en del av samhället. Detta är en utbildning inom som gör skillnad.
Pedagogikutbildning inom social omsorg
I distansutbildningen integrationspedagog lär du dig arbeta professionellt inom skola och arbetsmarknad- eller integrationsområdet och hjälpa de i vårt samhälle som behöver extra stöd. Likt en socialpedagog kommer du även arbeta inom vård och social omsorg.
Du får kunskap om hur olika insatser och verksamheter kan bidra till integration och förhindra diskriminering utifrån resurser och konkreta förhållanden. Utbildningen går igenom regelverk för olika situationer i arbete inom vård, skola, arbetsmarknad och integration.
Kommande kursstarter
Kursinnehåll
Du kommer få kunskaper om och i följande:
- Flykt, migration, och integration.
- Hälsa, posttraumatisk stress, relationsskapande möten och bearbetande metoder.
- Religion, olika livsåskådningar, kulturella och etniska perspektiv och social tillhörighet.
- Svensk kultur, koder, normer och levnadsvillkor.
- Genus och hedersrelaterad problematik och samhällets stöd för den som är utsatt.
- Utsatta områden och ekonomiska skillnader i livsvillkor i Sverige.
- Mänskliga rättigheter, ansvar, lagar och regelverk som styr det svenska flykting- och migrationsområdet, från asylprocess till etablering.
- Kunskap om arbetsmarknadspolitik och nyanländas möjligheter och stöd.
- Pedagogiska teorier och modeller som stöd i skolan och i samhället samt insikt i neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).
- Dokumentation och regelverk inom skola, vård- och omsorg och socialt arbete, samt modeller och teorier för andraspråksinlärning.
Var?
Distansinstitutets utbildning till Integrationspedagog studerar du var du vill i världen. Utbildningen innehåller inga träffar.
När?
Du studerar i din egen takt och när det passar dig bäst vilket gör att du enkelt kan jobba fulltid vid sidan av dina studier. Det finns inga fasta tider.
Hur?
Det enda du behöver är en dator, mobil eller surfplatta med internet.
Utbildningen finns redo för dig i vår digitala lärplattform.
Hur länge?
Innehållet motsvarar en termins studier men hur lång tid det tar för just dig att bli färdig är upp till dig då du själv bestämmer när du vill studera och i vilken takt. Deltagare använder allt från 1 till 6 månader på att bli färdiga.
Behörighet
Utbildningen innehåller inga betygs- eller förkunskapskrav.
Stöd
Du kan vara helt trygg i att vi finns här för dig när frågor eller funderingar uppstår under utbildningens gång. Du är alltid välkommen att maila och ringa oss så hjälper vi dig framåt.
Läroplan
Kapitel 1: Yrkesrollen och behov av kompetens
Kapitel 2: Religion, social tillhörighet och etnicitet
Kapitel 3: Flykt, migration och integration
Kapitel 4: Hälsa, trauma, bearbetande metoder
Kapitel 5: Myndighetsutövning, regelverk och olika former av dokumentation
Kapitel 6: Konflikthantering och grupprocesser
Kapitel 7: Pedagogiska teorier och modeller
Kapitel 8: Sociala, pedagogiska lärmiljöer och språkutvecklande arbetssätt
Kapitel 9: Funktionsnedsättningar och funktionsvariationer
Kapitel 10: Identitet, från skola till arbetsmarknad
Ämnesexpert
Karin Boström har mer än 30 års erfarenhet av pedagogik och skolutveckling från både friskolor och kommunal verksamhet i roller som lärare, verksamhetsutvecklare och rektor inom alla skolformer. Är pedagog och beteendevetare i grunden med särskild inriktning mot integration, språkstödjande- och socialpedagogik.
Hon har arbetat många år inom den privata sektorn som verksamhetsutvecklare, rektor, föreläsare på Lärarhögskolan och senast som VD för ett företag inom utbildning och vård- och omsorg.
Hennes arbete som pedagog och utvecklare inom skolan har omfattat ansvar för uppstart och programutveckling för olika skolformer som förskola, grundskola, gymnasium till vuxenutbildning samt en anställning på Skolverket för utveckling av vuxenutbildning.
Efter utbildningen
Efter genomförd utbildning finns stora möjligheter att jobba med flyktingmottagande, ensamkommande flyktingbarn, inom skola, arbetsförmedling, migrationsverk eller hos andra som arbetar med integration på bl.a. dessa arbetsplatser:
- Migrationsverket
- Arbetsförmedlingen
- HVB-hem
Diplom/Certifikat
- Diplom får du efter genomförd utbildning och godkänt slutprov.
- Certifikat kräver godkänd praktik i minst 4 veckor (dessa veckor behöver inte vara sammanhängande). Du själv ansvarar för att hitta en praktikplats. Certifieringen är 100% valfri.
Ansökan
Distansinstitutet har inga krångliga ansökningar. Köp utbildningen på Distansinstitutets hemsida och börja dina studier inom några minuter.
Inga särskilda betyg eller behörigheter krävs.
Pris
Pris inkl. moms: 19 900 kr. All litteratur ingår i priset.
Du köper utbildningen tryggt på Distansinstitutets hemsida via Klarna som erbjuder flera flexibla betalningsalternativ oavsett om du köper som privatperson eller via ett företag. Du kan dela upp betalningen på 6, 12, 24 eller 36 månader, betala med kort, betala med Swish etc.
Köp och börja din utbildning idag!
Intresseanmälan

Yrkesutbildning på distans
HR Ekonomi Inredning Pedagogik Administration Kommunikation Studera på dina villkor 100% distansstudier - inga fysiska träffar. Du väljer själv startdatum. Du väljer själv studietakt. Du väljer själv studieplats. Du kan arbeta samtidigt som du studerar. Sveriges ledande experter bakom utbildningarna...