Visa studentum.se som: Mobil

Stödpedagog

Consensum
Sammanfattning
Yh-utbildning
Distans, Sollentuna, Stockholm
80 veckor / 200 YH-p
Deltid
CSN-berättigad
Kommande starter
Sollentuna
januari 2020 
Stockholm
januari 2020 
Distans
januari 2020 

Stödpedagog

Bli stödpedagog 

För dig som vill ta nästa steg i LSS-arbetet som pedagogisk metodstödjare & handledare i teamet med fördjupad kunskap inom funktionsvariationsområdet!  

Lär dig mer om funktionsvariationer

Drivs du av att hjälpa andra människor att utvecklas och växa? Brinner du för metodarbete och pedagogiska verktyg där du kan stötta personer med funktionsvariationer att få ökad självständighet, delaktighet, inflytande och självbestämmande i sin livssituation? Vill du vägleda och handleda kollegor i det pedagogiska metodarbetet? Då passar stödpedagogutbildningen dig! Under utbildningen som ges på distans med obligatoriska träffar, får du kompetens att arbeta utifrån ett salutogent förhållningssätt där den enskilde individens resurser tas tillvara. Utbildningen ger dig kunskap om olika funktionsnedsättningar ur ett helhetsperspektiv. 

Med lösningsinriktad metodik och motivationsskapande samtal stärker du självkänsla, självförtroende och självbestämmande hos den enskilde. Du får även kunskap i AKK (Alternativ och kompletterande kommunikation), digitala hjälpmedel och välfärdsteknik, tydliggörande pedagogik, samt  pedagogisk vägledning och handledning. I studierna tar du del av ny forskning på området och lär dig driva evidensbaserat systematiskt utvecklingsarbete på den egna arbetsplatsen. 

Efter examen

Utbildningen ger dig kompetens att arbeta som stödpedagog i verksamheter där du utformar och ger stöd till personer med olika funktionsvariationer såsom exempelvis i daglig verksamhet, olika former av boenden, skola etc. Stödpedagog är en högre yrkesutbildning som ger dig kompetens att ta ett utökat ansvar gällande pedagogisk metodutveckling, handledning och samordning på arbetsplatsen i samarbete med den som är verksamhetsansvarig.

Så ansöker du

Nästa utbildningsstart augusti 2019.

Handledning av lärare
Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning får du en Yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

Consensum

Consensum

Vill du ha arbete? Vill du utvecklas och söker nya utmaningar? Känner du ett behov av att höja din utbildningsnivå? Vi har både vuxenutbildning och yrkeshögskola på distans! Vuxenutbildningen är på gymnasienivå med kurser i vård o omsorg samt barn...


Läs mer om Consensum och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Stödpedagog

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Consensum


Tel: 0774 - 41 41 50
consensum-yh.se


Recensioner

Marcus Lindqvist
(5)
Bra och viktigt innehåll, bra att träffa personer från olika delar av Sverige, bra lärare, bra med närträffar som ger mycket och många bra samtal om och hur arbetet med människor är och kan förbättras, bra kursmaterial och god stämning! Rekomenderar varmt!
Angelica
(5)
Utbildningen har verkligen givit mig en rejäl grund att stå på i mitt framtida arbete. Bra lärare som får mig att tagga upp och verkligen gå djupare än jag trodde jag kunde. bra genomgångar och tillgänglighet vid behov av stöd eller feedback. Närträffarna och forum är guld värda. Varit slitsamma 2 år men en lärorik resa.
Ida
(4)
allt har verkligen varit bra och fungerat bra tycker jag, finns inte något negativt att säga mer än att tiden har gått alldeles för fort.
Beställ information

För att få mer information om Stödpedagog via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Stödpedagog
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 10 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 33 recensioner.
Se alla skolans recensioner