Visa studentum.se som: Mobil

Stödpedagog

Consensum
Sammanfattning
Yh-utbildning
Distans, Sollentuna, Stockholm
80 veckor / 200 YH-p
Deltid
CSN-berättigad
0 SEK inkl. moms
Kommande starter
Sollentuna Sista ansökan
januari 2021 
2020-11-15
Stockholm
januari 2021 
2020-11-15
Distans
januari 2021 
2020-11-15

Stödpedagog

Bli stödpedagog 

För dig som vill ta nästa steg i LSS-arbetet som pedagogisk metodstödjare & handledare i teamet med fördjupad kunskap inom funktionsvariationsområdet!  

Lär dig mer om funktionsvariationer

Drivs du av att hjälpa andra människor att utvecklas och växa? Brinner du för metodarbete och pedagogiska verktyg där du kan stötta personer med funktionsvariationer att få ökad självständighet, delaktighet, inflytande och självbestämmande i sin livssituation? Vill du vägleda och handleda kollegor i det pedagogiska metodarbetet? Då passar stödpedagogutbildningen dig! Under utbildningen som ges på distans med obligatoriska träffar, får du kompetens att arbeta utifrån ett salutogent förhållningssätt där den enskilde individens resurser tas tillvara. Utbildningen ger dig kunskap om olika funktionsnedsättningar ur ett helhetsperspektiv. 

Med lösningsinriktad metodik och motivationsskapande samtal stärker du självkänsla, självförtroende och självbestämmande hos den enskilde. Du får även kunskap i AKK (Alternativ och kompletterande kommunikation), digitala hjälpmedel och välfärdsteknik, tydliggörande pedagogik, samt  pedagogisk vägledning och handledning. I studierna tar du del av ny forskning på området och lär dig driva evidensbaserat systematiskt utvecklingsarbete på den egna arbetsplatsen. 

Efter examen

Utbildningen ger dig kompetens att arbeta som stödpedagog i verksamheter där du utformar och ger stöd till personer med olika funktionsvariationer såsom exempelvis i daglig verksamhet, olika former av boenden, skola etc. Stödpedagog är en högre yrkesutbildning som ger dig kompetens att ta ett utökat ansvar gällande pedagogisk metodutveckling, handledning och samordning på arbetsplatsen i samarbete med den som är verksamhetsansvarig.

För mer information om Stödpedagog, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Nästa utbildningsstart augusti 2019.

Handledning av lärare
Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning får du en Yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

Consensum

Consensum

Vill du ha arbete? Vill du utvecklas och söker nya utmaningar? Känner du ett behov av att höja din utbildningsnivå? Vi har både vuxenutbildning och yrkeshögskola på distans! Vuxenutbildningen är på gymnasienivå med kurser i vård o omsorg samt barn...


Läs mer om Consensum och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Stödpedagog

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Consensum


Tel: 0774 - 41 41 50
consensum-yh.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 35 recensioner.

Hella
(4)
Bra handledare med mycket relevant innehåll.
Johanna WM
(5)
Jag fann att utbildningen gav mig stor/ökad kunskap inom flera områden som stärker mig i mitt arbete-. Jag känner att jag fått kött på benen och vet hur jag ska söka viktig information gällande ex LSS och rättigheter för personer med funktionsnedsättning- samt att kunna delge kollegor kunskap och information. Jag kan nu använda mig av olika arbe...
Visa mer
Lotta
(5)
Den var pedagogisk med utmaningar.
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Stödpedagog från Consensum, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,7)
Baseras på 35 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,7)
Baseras på 35 recensioner.
Se alla skolans recensioner