Strategisk kommunikation

Berghs School of Communication
Sammanfattning
Kurser
Stockholm
2 terminer
198 750 SEK inkl. moms
Svenska
Startdatum: 2023-08-14 - Stockholm
Berghs School of Communication

Strategisk kommunikation

Strategisk kommunikation är ett ettårigt program för dig som älskar problemlösning och som vill lära dig hur starka varumärken och kommunikationskoncept skapas och förvaltas. Utbildningen passar dig som är nyfiken på människor och omvärlden, och som tycker om att analysera saker och dra slutsatser baserat på det. Vi ägnar oss mycket åt research och att verkligen förstå olika utmaningar på djupet, så att vi som strateger kan komma fram till smarta, kreativa lösningar på riktiga problem.

Om utbildningen

Under ditt år på programmet lär du dig att analysera omvärlden och hur den påverkar och skapar förutsättningar för varumärken. Du tränas praktiskt i att jobba med uppdrag för varumärken i verklighetsnära projekt. Vi jobbar med att förstå affären, definiera problemet och ställer ofta frågan “varför?“ för att kunna skapa effekt genom kommunikation. Under året arbetar vi intensivt med affärsinnovation, research, data, analys och insikter för att kunna jobba fram strategier för varumärken i olika typer av branscher. 

Du bygger upp en grund och vässar ditt sätt att tänka strategiskt och göra kvantitativ och kvalitativ research, för att kunna omvandla din analys till insikter som ligger till grund för kreativa och smarta kommunikationsidéer. Samtidigt utvecklar du din kreativa förmåga när vi jobbar med idéarbete, copywriting och visuell kommunikation. Du lär dig också grunderna i projektledning – hur du tar dig an problem och möjligheter hela vägen från uppstart fram till lösning och genomförande.

Vi håller koll på aktuella och kommande trender för att förstå vad som påverkar hur människor beter sig. Därför jobbar vi ibland väldigt brett och ibland väldigt smalt, och inspireras gärna av psykologi och populärkultur. 

I programmet ingår en praktikperiod och under dessa veckor kommer du att lära dig ännu mer om vad strategisk kommunikation innebär och vilken typ av roll och arbetsplats som passar dig i framtiden. 

Efter genomförd utbildning utfärdas diplom samt examensbevis med delbetyg.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

För att vara behörig till utbildningen behöver du ha en gymnasieexamen eller motsvarande.

Skicka också med

1. Slutbetyg från gymnasiet eller motsvarande (reell kompetens)
2. CV
3. Fullständigt arbetsprov enligt instruktioner

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
159 000 kronor

Studieavgift exkl. moms
159 000 kronor

Tillkommande kostnader

Studiematerial om ca 5 000 kronor inkl. moms

Programansvarig

Tor Löwkrantz Waxin har arbetat med kommunikation i över 15 år, som journalist på Sveriges Radio, via musikbranschen, till strategisk rådgivare på PR-byrå. Tor har ansvarat både för strategi och taktisk aktivering i en rad kampanjer, varav några belönats i tävlingar som European Excellence Awards, IPRA och SPINN, och han har en grammis i byrålådan.

Programmet innehåller

  • Affärs- och varumärkesstrategi
  • Marknads- och omvärldsanalys
  • Konceptutveckling
  • Projektledning
  • Strategisk kommunikation
  • Juridik
  • Idéförsäljning

Efter genomförd utbildning utfärdas diplom samt utbildningsbevis med delbetyg.

Berghs School of Communication

Kraft att utvecklas – igår, idag, imorgon

Berghs School of Communication älskar all form av kommunikation och vi drivs av att se människor utvecklas! Vårt mål är att fortsätta utbilda framtidens bästa kommunikatörer, det har vi gjort sedan 1941. Berghs ligger i centrala Stockholm och erbjuder strategisk och...


Läs mer om Berghs School of Communication och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Berghs School of Communication

Berghs School of Communication

Bobergsgatan 48
115 47 Stockholm

Tel: 08-587 550 00
Fax 08-587 550 10
www.berghs.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 2860 recensioner.
Se alla skolans recensioner