Utbildningstest - Naturnära Nour

Läs om de andra profilerna här:

Ekonomiska EnyaTekniska Thea, Omhändertagande Ossian, Samhällsvetenskapliga Samir, Kommunikativa Kasper, Estetiska Ebba, Serviceinriktade Simon.

Naturnära Nour

Du Blev: Naturnära Nour

Hamnade du här tillhör du nog en av dem som vill arbeta med natur, djur eller på en bondgård när du blir stor. Kanske drömmer du om att arbeta på en djurpark, som veterinär eller med avverkning av skog? Inom lantbruk, skogshållning och djurhållning finns många olika vägar att gå beroende på vad du vill arbeta med. A och O är ansvar och arbetar du med exempelvis djur måste du förbereda dig på att ge mycket av både din tid och energi. Vill du arbeta med skogshållning och köra tunga maskiner, måste du ha en teknisk känsla och körkort.

Nedan följer ett urval av yrken och utbildningar som kan passa dig!

Djurutbildningar

Om du vill arbeta med djur finns många alternativ. Yrken du kan välja mellan är bland annat ridlärare, djurskötare och som hästguide inom turismbranschen. Ett jobb inom hästhållning eller jordbruk kan också vara intressant för dig. För dig som söker en högre utbildning finns hippologprogrammet att söka på universitet och högskola.

Sök djurutbildningar

Jord, skog och trädgård

Brinner du för vår miljö? Tycker du det hade varit spännande att arbeta med vattenhantering i U-länder? Idag kräver vår natur allt mer av oss och det är viktigt att se miljöaspekten när det kommer till jordbruk, skogshållning och trädgårdsarbete, oavsett om du arbetar nationellt eller internationellt. Genom att utbilda dig inom jord, skog och trädgård kan du med ett förebyggande arbete hjälpa naturen att leva kvar och samtidigt förhindra naturkatastrofer och miljöfara.

Sök utbildningar inom jord, skog och trädgård

Miljö och hållbarhet

Idag behöver miljön vår hjälp mer än någonsin. Isarna smälter, vi riskerar att ta död på isbjörnarna som är beroende av dem och naturkatastrofer världen över blir allt vanligare. Oavsett yrke är miljöaspekten enormt viktig att bära med sig. Ibland fattas dock kompetensen och därför behöver samhället fler som utbildat sig inom miljöfrågor. Hitta din utbildning inom miljö här och ta del i kampen mot utsläppen och den missbrukade energiförbrukningen.

Sök utbildningar inom miljö och hållbarhet

Geografi

Om du väljer att plugga något inom geografi studerar du bland annat hur den mänskliga faktorn bidrar till konsekvenser inom natur och samhälle ur ett socialt, politiskt och kulturellt perspektiv. Även inom yrken som rör geografin är miljöaspekten viktig att tänka på. Högre utbildningar inom geografi är bland annat Europaprogrammet, landskapsvetarprogrammet eller lantmätarprogrammet.

Sök utbildningar inom geografi

Naturvetenskap

Inom naturvetenskapen kan du verkligen hitta ett utvecklande och fascinerande yrke. Och det är en bred arbetsmarknad som väntar. Förutom de yrken som ligger inom det naturvetenskapliga området som exempelvis fysiker, biologer eller matematiker kan du även bli journalist inom naturvetenskapen, VD, utredare och politiker. Inom naturvetenskap finns många olika typer av utbildning att välja mellan beroende på vad du vill arbeta med i framtiden.

Sök utbildningar inom naturvetenskap

Stämde detta inte in på dig? Tryck på de olika länkarna under diagrammet längst upp för att läsa om de andra profilerna. Kanske ligger du väldigt nära två olika profiler? Möjligheterna är oändliga! Lycka till!

Senast uppdaterad: 04 apr 2018

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in