Utbildningstest - Kommunikativa Kasper

Läs om de andra profilerna här:

Ekonomiska Enya, Naturnära Nour, Tekniska Thea, Omhändertagande Ossian, Samhällsvetenskapliga SamirEstetiska Ebba, Serviceinriktade Simon.

Kommunikativa Kasper

Du Blev: Kommunikativa Kasper

Brinner du för all slags kommunikation? Du gillar marknadsföring och vill arbeta strategiskt och förstå samband mellan olika faktorer? Kanske är du en hejare på att skriva kommunikativa texter och får lätt ut ditt budskap bland andra. Då ska du arbeta inom kommunikationsområdet!

Nedan följer ett urval av yrken och utbildningar som kan passa dig!

Media och kommunikation - foto, film, TV, radio och journalistik

Media är väldigt brett och innebär flera olika branscher, det gäller att hitta just din nisch. Det finns både praktiska och teoretiska utbildningar att välja mellan. Mediebranschen svänger snabbt och förändras hela tiden, så det gäller att du har en kritisk blick, skinn på näsan och inte är rädd för förändring. Se till att all din kunskap är up to date med andra ord.

Som journalist kan du arbeta på tidning, radio, webb, på myndigheter och så vidare. Väldigt många av de programledare du ser på tv har en journalistutbildning i grunden. Du måste ha en känsla för språk och en kunskap om hur du förmedlar ett budskap och fångar ett intresse. Det finns både kortare och längre utbildningar inom journalistik.

Sök utbildningar inom media och kommunikation
Sök utbildningar inom film och TV
Sök utbildningar inom radio och podd
Sök utbildningar inom journalistik

Marknadsföring

Allt fler företag inser hur viktigt det är att arbeta aktivt med marknadsföring som en del av utvecklingsarbetet. Det gäller att jobba aktivt med sin marknadsföring och din utbildning och kompetens behövs. Inom marknadsföring är det viktigt att vara initiativrik och fantasifull men också bra att kunna tänka utanför lådan.

Sök utbildningar inom marknadsföring

Kommunikation och PR

Är du utåtriktad och har ett brett kontaktnät? Kanske är du bra på att hålla koll på folk och bolla mellan många arbetsuppgifter samtidigt? Inom kommunikation, information och PR finns ett brett utbud att välja mellan. PR-byrå, kommunikationschef på ett större företag eller kanske informatör för en kommun eller myndighet? Allt handlar om vad du vill och vilken utbildning du väljer.

Sök utbildningar inom kommunikation

Språk

Har du lätt för att lära dig nya dialekter och språk? Språkkunniga behövs alltid och om du är utbildad och duktig kan du komma långt. Du kan arbeta med översättningar, på ambassader, som tolk med mera. Inom området språk finns både kortare och längre utbildningar att välja mellan.

Sök utbildningar inom språk

Stämde detta inte in på dig? Tryck på länkarna under diagrammet längst upp för att läsa om de andra profilerna. Kanske ligger du väldigt nära två olika profiler? Möjligheterna är oändliga! Lycka till!

Senast uppdaterad: 04 apr 2018

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in