Malmö: Sveriges andra bästa studentstad 2023

Malmö har bäst kommunikationer och stora möjligheter att hitta praktikplats. Därför utses den skånska kulturstaden till den näst bästa studentstaden i Sverige 2023!

Malmö har bäst kommunikationer och stora möjligheter att hitta praktikplats. Därför utses den skånska kulturstaden till den näst bästa studentstaden i Sverige 2023!

Tack vare bra kommunikationer, stora möjligheter att hitta en passande praktikplats och ett levande stadsliv intar Malmö andraplatsen över Sveriges bästa studentstäder 2023. Läs mer om hur den skånska staden presterade inom de olika parametrarna nedan och ta reda på om det kanske är din framtida studentstad!


🏙️

Antal invånare

627 886

💸

Genomsnittlig månadslön

31 657 kr

🏠

Trygghetsnivå boende

Låg

*Läs mer här


Staden med bäst kommunikationer 

Malmö rankas högst gällande kommunikationer, det sydliga läget gör att du kan resa inom både Sverige och Europa. Om Danmark lockar dig tar tågresan från Malmö till Köpenhamn cirka 36 minuter. Från Malmö central kan du ta dig nästan varsomhelst i Sverige och Malmö Airport har dagliga avgångar både inrikes och utrikes. Bland annat kan du flyga direkt till Gdansk, Budapest och Waszawa. Vill ha en smidig väg hem samtidigt som du har möjligheten att upptäcka Europa? Då passar Malmö perfekt!  

Skånetrafiken har hand om Malmös kollektivtrafik som består av tåg och bussar. Du kan enkelt ta dig runt i staden till ett rabatterat pris som student. På många av biljetterna har du som student 25 procent rabatt, på resor till Danmark har studenter 35 procent rabatt. Dessutom är Malmö en otroligt cykelvänlig stad! 

Stora möjligheter att hitta praktikplats 

Om du vill praktisera under din utbildning är Malmö ett passande val, Malmö anses nämligen vara den näst bästa staden när det kommer till att hitta praktikplatser. Skånes största stad, som även är den tredje största staden i Sverige, är basen för många företag. Därav är möjligheterna att hitta en praktikplats stora och antalet praktikannonser i relation till antalet invånare ligger långt över genomsnittet.  

Ett levande stadsliv 

För dig som vill fylla din fritid med kulturella upplevelser har Malmö mycket att erbjuda. I Malmö finns ett stort utbud av arrangörer och anläggningar för kulturliv, bland annat Malmö Arena och Malmömässan, och antalet restauranger och barer per 10 000 invånare ligger över genomsnittet. Dessutom har staden mycket att erbjuda gällande studentlivet. Närheten till studentmekkan Lund gör att du får det bästa av två världar, en lugnare hemstad men samtidigt närhet till allt som studentlivet har att erbjuda.  

Svårt att hitta studentboende i Malmö 

Det är inte helt lätt att hitta studentboende i Malmö enligt STS bostadsrapport. Sedan pandemin har många återvänt till campus och det tar cirka ett år innan man får ett permanent boende som student i Malmö. Antalet studenter ökar konstant, och det byggs inte tillräckligt med studentbostäder. Dessutom är hyrorna på nybyggda studentlägenheter höga och antalet studenter som hoppar av sin utbildning på grund av bostadsbristen befaras att öka.  

Se alla utbildningar i Malmö här! 

Gabrielle Längbo

Gabrielle Längbo

Digital Content Specialist (Visa mer)
Gabrielle jobbar som Digital Content Specialist på Keystone Education Group. Hon har en bakgrund som journalist och har arbetat på flera olika redaktioner som bland annat reporter och webbredaktör. På Keystone har hon tidigare arbetat som Email Marketing Specialist samt med att publicera material på sajten. Hon har en kandidatexamen i journalistik från Stockholms Universitet och har pluggat historia på både Södertörns högskola och Mittuniversitetet. (Mindre)

Om

Gabrielle jobbar som Digital Content Specialist på Keystone Education Group. Hon har en bakgrund som journalist och har arbetat på flera olika redaktioner som bland annat reporter och webbredaktör. På Keystone har hon tidigare arbetat som Email Marketing Specialist samt med att publicera material på sajten. Hon har en kandidatexamen i journalistik från Stockholms Universitet och har pluggat historia på både Södertörns högskola och Mittuniversitetet.

Annonser