Jönköping: Sveriges nionde bästa studentstad 2023

Söker du det klassiska studentlivet, planerar att praktisera under din utbildning eller vill studera på avancerad nivå? Då kan Jönköping vara studentstaden för dig! Läs mer om Sveriges nionde bästa studentstad här.

Söker du det klassiska studentlivet, planerar att praktisera under din utbildning eller vill studera på avancerad nivå? Då kan Jönköping vara studentstaden för dig! Läs mer om Sveriges nionde bästa studentstad här.

Jönköping rankar högt gällande studentlivet, nämligen plats tre. Även när det kommer till möjlighet att hitta praktikplats och utbud av masterutbildningar rankar Jönköping högt. Om dessa parametrar är viktiga för dig när du listar ut vilken studentstad du ska välja kanJönköping vara ett passande val.


🏙️

Antal invånare

143 415

💸

Genomsnittlig månadslön

28 192 kr

🏠

Trygghetsnivå boende

Medel

*Läs mer här


Lev studentlivet i Jönköping 

Jönköping hamnar på plats tre gällande utbud av studentaktiviteter. Som student erbjuds du nio av elva aktivitetsområden när du studerar i Jönköping. Jönköping University ligger på gångavstånd till stadskärnan, vilket innebär att man enkelt kan varva livet som student med vardagliga aktiviteter. Jönköpings studentkår har en mängd föreningar inom olika områden, bland annat scenkonst, språkcafé samt inom många sporter. Studentkåren har som motto att det ska hända en social aktivitet varje dag, så förvänta dig ett levande och aktivt studentliv om du väljer Jönköping som din studentstad.  

Att hitta praktikplats i Jönköping 

Jönköping rankar högt gällande möjligheter att hitta praktikplats. Antalet annonser för praktikplatser i relation till invånare är över genomsnittet. Om du planerar att studera en utbildning med praktik, eller vill lägga till en praktikperiod i din utbildning, är Jönköping ett bra val för dig!  

Stort utbud av masterutbildningar 

I Jönköping erbjuds 34 program på avancerad nivå inom 11 av totalt 18 utbildningsområden. Om du planerar att studera en masterutbildning är chansen alltså stor att du hittar din i Jönköping. Bland annat kan du studera Sustainble Communication, User Experience Design, Product Development och arbetsterapi på avancerad nivå i Jönköping.  

Om du är intresserad av forskning finns det även goda möjligheter för detta i Jönköping. Jönköping University har fyra fackhögskolor som erbjuder forskarutbildningar inom flera utvalda områden.  

Svårt med studentboende  

Det är inte helt lätt att hitta studentboende i Jönköping, men de flesta får en bostad under den första studieterminen. Under pandemin stod många lägenheter tomma, men nu har antalet både ordinarie och internationella studenter ökat. Det kommunala bostadsbolaget Vätterhem uppger att många inte har någonstans att bo inför sina studier och enligt SFS Bostadsrapport har flera studenter valt att ställa in sina studier på grund av bristen på studentbostäder.  

Se alla utbildningar i Jönköping här! 

Gabrielle Längbo

Gabrielle Längbo

Digital Content Specialist (Visa mer)
Gabrielle jobbar som Digital Content Specialist på Keystone Education Group. Hon har en bakgrund som journalist och har arbetat på flera olika redaktioner som bland annat reporter och webbredaktör. På Keystone har hon tidigare arbetat som Email Marketing Specialist samt med att publicera material på sajten. Hon har en kandidatexamen i journalistik från Stockholms Universitet och har pluggat historia på både Södertörns högskola och Mittuniversitetet. (Mindre)

Om

Gabrielle jobbar som Digital Content Specialist på Keystone Education Group. Hon har en bakgrund som journalist och har arbetat på flera olika redaktioner som bland annat reporter och webbredaktör. På Keystone har hon tidigare arbetat som Email Marketing Specialist samt med att publicera material på sajten. Hon har en kandidatexamen i journalistik från Stockholms Universitet och har pluggat historia på både Södertörns högskola och Mittuniversitetet.

Annonser