Bli grym på vad som helst!

Om underbarnet Mozart hade levt idag hade han klassats som medioker bland dagens hårt tränade, unga pianister. Idag vet forskare mer om vad som krävs för att bli grym på något – här är svaret på hur du kan bli grym på vad som helst!

Bli grym på vad som helst

Om underbarnet Mozart hade levt idag hade han klassats som medioker bland dagens hårt tränade, unga pianister. Idag vet forskare mer om vad som krävs för att bli grym på något – och hur vi kan uppnå framgång inom vad som helst.

10 000 timmar. Det är vad du behöver lägga ner på någonting för att prestera på elitnivå. Anders Ericsson, professor i psykologi vid Florida University, har studerat olika personers banor i livet och kommit fram till några av följande tips:

Övning ger verkligen färdighet
Ju mer tid du lägger ner på något, desto bättre blir du!

Börja lätt
Börja i rätt ordning, att direkt hoppas på avancerade projekt kommer förmodligen få uppgiften att verka omöjlig. Blir inte för girig, börja i rätt ordning och arbeta dig stegvis uppåt.

Gör något du älskar!
Om du inte älskar det du gör är det osannolikt att du kommer lägga ner tillräckligt mycket tid på det för att faktiskt bli grym.

Lista dina bedrifter
Idag lever många med föreställningen om att du måste ha talang för att kunna lyckas inom något. Forskning visar nu att det inte är så. Framgången ligger i övningen och din beslutsamhet. Naturligtvis underlättar det om du har en fallenhet för det du vill bli grym på, men det är inte avgörande. Skriv ned 10-15 saker du gjort riktigt bra den senaste månaden!

Följ inte strömmen
Våga testa olika saker. Om du hoppar av en utbildning är det aldrig ett misslyckande – snarare tvärtom! Gör din grej, det är minst lika viktigt att veta vad som inte rätt som att veta vad som är det.

Hitta någon bättre
Att lära sig något från grunden kan verka svårt. Något som kan underlätta är att ha en lärare att fråga och öva tillsammans med. Din inlärningskurva kommer bli tio gånger brantare, vi lovar!


Gör vårt yrkestest och ta reda på vilken utbildning du ska bli grym på!

Till yrkestestet


Annonser