Vinterfjällsutbildning för Grimslövstudenter!

Grimslövs folkhögskola

Skidkul i Idre FjällGrimslövstudenter på resa i Idre fjäll

Efter flera timmars bussresa med en massa roliga aktiviteter och intressanta guidningar av våra duktiga bussvärdar så anländer vi till slut till Idre, där vi möttes av vita fjälltoppar som gnistrade i skenet av den strålande solen.

Våra första två dagar fick vi visa våra talanger på längdskidor, där några visade prov på snygg längdskidåkningsteknik medan andra passade på att visa sin snygga ”vurpningsteknik”.

Första dagen hade vi längdskola och diverse tävlingar samt en avslutande myskväll som Hälsa/ Friskvård anordnade.

Nästa dag fick vi åka ut på en långtur i solskenet där några passade på att ta ett stopp vid våffelstugan och njuta av deras goda våfflor med hjortronsylt och grädde medan andra valde att stanna och avnjuta en varm kopp choklad i solskenet vid en av de vackert belägna slogbodarna utefter spåret.

SkoterturFrån nybörjare till slalomproffs

Det var med ömmande fötter och en del träningsvärk som vi dagen därpå tog oss an den stora utmaningen och gav oss ut i slalombackarna med våra duktiga skidskolelärare för att under fyra dagar gå från nybörjare till slalomproffs.

I slutet av veckan så hann även de som ville prova på att åka bräda med att gå i snowboardskola medan dem som var lite mer rädda om rumpan valde att finslipa sin slalomteknik.

De som kände sig riktig säkra på skidorna fick i slutet av veckan även prova på formationsåkning á la Hökarängen från Snowrollerfilmen med Lasse Åberg.

Om det inte var nog med allt detta roligt så hann vi även med after ski, bad i badtunna, hundspannskörning och sist men inte minst en riktigt fartfylld skotertur med tillhörande friåkning för de riktigt fartglada! Veckan avlutades sedan med att några från Turismlinjen anordnade skidkul i backen som innehöll en lite annorlunda skidorientering i Idre Fjälls slalombackar. Och med det slutade då till sist en otroligt rolig och lärorik skolvecka i Idre fylld med roliga aktiviteter, blåslagna rumpor och skavande fötter.

Det är med många nya minnen och erfarenheter som vi elever från Grimslövs folkhögskola nu sätter oss på bussen och låter våra bussvärdar guida oss hem till vårt härliga Grimslöv igen.  

Thomas Bruce
Turism, rekreation & serviceLäs mer om Grimslövs Folkhögskola

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Grimslövs Folkhögskola

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.