Karin Eklund - djurskyddshandläggare

Institutionen för naturvetenskap har en spännande blandning av grund- och avancerad utbildning och en väl utbyggd forskning.

Grön, ända ut i fingerspetsarna var Karin Eklund när hon valde Biologiprogrammet. Naturintresserad och ett mål att jobba med den bevarande biologin på något sätt – men inriktningen blev en annan. Idag jobbar Karin som djurskyddshandläggare på Länsstyrelsen i Kalmar län.

Institutionen för naturvetenskap

Bred bas att stå på

- Det är ett himla bra jobb som jag egentligen bara halkade in på, säger Karin Eklund som slutade Biologiprogrammet 2006

- Jag fortsatte studera djurskyddsinriktningen och fick jobb på Kalmar kommun som miljö- och djurskyddsinspektör. För två år sedan gick jag vidare till det här jobbet som djurskyddshandläggare på Länsstyrelsen i Kalmar län.

Då var det brist på djurskyddsutbildade biologer så det var lätt att få jobb.

-Jag har tidigare varit inne på att jag skulle jobba med djur och natur och nu kan jag verkligen kombinera mina största intressen, säger Karin Eklund som trivs kanonbra på sitt arbete.

-Vi åker runt mycket och tittar till djur, allt från små undulater och reptiler till kossor och kameler berättar Karin Eklund.
Inspektionerna görs i regel efter att en anmälan om vanvård kommit in till länsstyrelsen.

När Karin gick på programmet började de läsa kemi direkt.

- Det kändes som ett oöverstigligt berg! Men när det väl var avklarat gick resten som en dans, säger Karin Eklund.

Hon frortsätter:

- Utbildningen är kul och man får en bred bas att stå på. Jag valde dessutom att lägga till miljörätt för att ytterligare öka chanserna för jobb. Det bästa kurserna sparades till sist, kurserna inom bevarandebiologi och naturvård vilka jag sett fram emot redan under det första kämpiga kemiåret!

Karin tycker att hon har fått en bred bas att stå på.

- Jag är ju biolog, just nu med inriktning på djurskydd, men tröttnar jag på det kan jag alltid jobba med något annat inom mitt ämne.

Karin är uppvuxen i Gnosjö och valde att läsa i Kalmar för att storebror skulle göra det.

- Det var praktiskt att bo tillsammans med brorsan och under tiden vi studerade flyttade även lillasyster in, säger Karin Eklund som självklart är glad över att ha studerat till biolog.Läs mer om Linnéuniversitetet

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Linnéuniversitetet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.