Visa studentum.se som: Mobil

Civilingenjör i mjukvaruteknik

Linnéuniversitetet

Civilingenjör i mjukvaruteknik

Efter examen vill Johan arbeta med olika projekt antingen i Sverige eller utomlands. I framtiden vill han starta eget företag.

 Jag läste Tekniskt basår på LNU och trivdes så bra att jag valde att söka hit igen. Jag är ursprungligen ifrån Växjö så det passade mig väldigt bra.

Under studietiden funderar Johan på att söka extrajobb inom branschen.

– Jag har hört att mjukvarubranschen erbjuder många extrajobb och sommarjobb. . Det är en ständigt växande bransch både lokalt, nationellt och i världen. Särskilt Växjö är en stad med goda möjligheter inom IT-branschen.

Johan Dahl - civilingenjör

Växjö en växande stad

Johan trivs med studentlivet och Växjö som stad. Här finns något för alla oavsett vilka intressen man har.

–  Det är frihet under ansvar skulle jag säga. Det är skönt att kunna lägga upp dagarna som man vill och det finns gott om aktiviteter på fritiden för dem som önskar. Växjö är en ständigt växande stad. Gillar man träning så finns det ett stort utbud av olika aktiviteter samt väldigt fin natur om man gillar löpträning. Är man mer för mat och dryck så finns det variation där med. På Storgatan finns det många restauranger eller pubar. 

I framtiden vill Johan arbeta med olika projekt med målet att bli egenföretagare.

–  Efter examen vill jag samla på mig erfarenheter från olika projekt. Exempelvis som konsult i Sverige eller utomlands. Ett stort plus med en IT-inriktning, speciellt mjukvaruteknik, är att man har möjlighet att arbeta nästan varsomhelst i världen. Mitt långsiktiga mål är att bli egenföretagare då jag har jobbat med liknande förut och trivdes med det.Läs mer om Linnéuniversitetet

Gör en intresseamälan


Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Linnéuniversitetet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in