Visa studentum.se som: Mobil

Yrkeshögskolemässan i Örebro 2017

Yrkeshögskolemässa i Örebro 2017Välkommen till Yrkeshögskolemässan i Örebro 2017

Studentum välkomnar dig till Örebros enda utbildningsmässa endast för Yrkeshögskolor. Träffa Yrkeshögskoleanordnare från Örebro och närliggande städer, samt från resten av landet. Under dagen kommer du att kunna ta del av seminarier med skolorna samt intressanta föreläsningar, schema över seminarier och föreläsningar kommer inom kort!

Gå till mässans facebookevent!

Yrkeshögskolemässan i Örebro kommer att arrangeras på Conventum, i lokalen Club 700 med egen ingång från Drottninggatan 42. Mässan är självklart kostnadsfri för alla besökare.

Utbildningsmässa med fokus på YH

Yrkeshögskoleutbildningar, även kallat YH-utbildningar, uppstår av att det finns ett behov på arbetsmarknaden och de bedrivs i ett nära samarbete med näringslivet. De flesta utbildningarna är mellan ett till tre år långa och de är kostnadsfria samt ger studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden, CSN.

De flesta utbildningarna består till en tredjedel av praktik som kallas för Lärande i arbete. På detta sätt får man praktisk erfarenhet och kontakt med företag i branschen. Hela tanken med YH-utbildningar är att de ska leda till jobb direkt efter examen. Statistiken visar att så även är fallet. Hela nio av tio har jobb sex månader efter avslutad YH-utbildning.

Tid och plats för YH-mässan i Örebro

Datum: Torsdag den 2 mars 2017
Tid: 10:00-18:00
Plats: Conventum, Club 700, ingång från Drottninggatan 42. Se karta.
Inträde: Kostnadsfritt.

Vägledarseminarium i Örebro för studievägledare

Om du arbetar med studievägledning är du varmt välkommen till vägledarseminariet som arrangeras på morgonen den 2 mars. Vägledarseminariet, som är ett frukostseminarium, hålls i samband med mässan och vi bjuder på frukost. Sedan kommer Myndigheten för Yrkeshögskolan att berätta om utbildningsformen och hur en Yrkeshögskoleutbildning fungerar. Klicka här för att komma till anmälningsformuläret för frukostseminariet.

För skolor

Vill du ställa ut på någon av våra Yrkeshögskolemässor? Eller har du frågor om mässan? Välkommen att ta kontakt med projektledare Erik på erik.holmstrom@studentum.se

Varmt välkommen till Yrkeshögskolemässan i Örebro 2017!