Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Yrkesutbildning

NLP Holistic Lifecoach Professional

Längd
24 dagar
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
62 375 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Januari 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 15 dagar före kursstart eller i mån av plats
Utbildningsform
Klassrum
Längd
24 dagar
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
62 375 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Januari 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 15 dagar före kursstart eller i mån av plats
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Januari 2024

  • Klassrum
  • Malmö
  • Sista ansökan: 15 dagar före kursstart eller i mån av plats

Om utbildningen

NLP Holistic Lifecoach Professional

En utbildning till diplomerad professionell Holistisk Lifecoach (H.L.C) och certifierad NLP Practitioner via INLPTA (International NLP Trainers Association)

När och var?

Våren 2024 startar vi i Malmö en längre coachutbildning som inkluderar en NLP-Practitioner certifiering. Vi kallar utbildningen NLP Holistisk Lifecoach Professionell. Ca 24 dagar utspritt på 6 – 8 månader där du diplomeras som professionell Holistisk Lifecoach samt certifieras till NLP practitioner via INLPTA (International NLP Trainers Association).


Vad är NLP?

Neuro Lingvistisk Programmering (NLP) är en spännande metod och ett samlingsnamn för en uppsättning kraftfulla strategier, processer, modeller och tekniker som kombinerar neurovetenskap, språk och beteendemönster för att leda sig själv och andra, förbättra vårt sätt att kommunicera och nå våra mål. Genom att undersöka hur våra sinnen och hjärnor fungerar kan vi lära oss att effektfullt påverka både vårt eget och andras tankesätt och beteende, samt förstå och kommunicera bättre med oss själva och andra.

Dessa strategier, processer, modeller och tekniker bygger på studier av framgångsrika människor på olika områden inom bland annat terapi, coaching, ledarskap, kommunikation och teamutveckling samt förändringsarbete i allmänhet.

NLP bygger på idén att våra tankar och beteenden påverkas av vår hjärna och våra sinnen. Genom att förstå dessa processer kan vi lära oss att använda dem till vår fördel. Med NLP lär vi oss att identifiera och förändra våra omedvetna tankemönster och beteenden för att skapa önskade resultat i våra liv.

Något mycket attraktivt med NLP är dess praktiska och användbara tillvägagångssätt. Istället för att endast fokusera på teori och abstrakta koncept ger NLP oss gott om konkreta verktyg och tekniker som vi kan använda i vårt vardagliga liv för att främja vårt eget välbefinnande och framgång.

NLP kan som nämnt användas inom många olika områden, såsom personlig utveckling, ledarskap, förändringsarbete, professionell kommunikation och coaching. Genom att lära oss NLP kan vi förbättra vårt sätt att kommunicera med andra människor och skapa starka, positiva relationer. Vi kan också förbättra vår förmåga att förstå och påverka vårt eget sinne, vilket hjälper oss att nå våra mål och leva mer uppfyllande liv.


Viktiga delar i NLP

En viktig del av NLP handlar om att lära sig att använda språket på ett effektivt sätt för att kommunicera våra tankar och önskemål tydligt och övertygande. Genom att bli medvetna om vårt eget språk och använda specifika ord och fraser kan vi skapa kraftfulla förändringar i vårt eget sinne och hos andra människor.

En annan viktig princip inom NLP är att lära sig ta ansvar för våra tankar, känslor och beteenden. Genom att inse att vi har kontroll över vårt eget sinne kan vi ta makten över våra liv och in högre utsträckning skapa de resultat vi önskar. NLP lär oss att vi har resurserna inom oss för att nå våra mål och att vi kan förändra vår mentala inställning för att övervinna hinder och motgångar.

NLP erbjuder således en rad tekniker och verktyg för att hjälpa oss att nå våra mål. En av de mest kända teknikerna är “ankare”, som handlar om att koppla ett visst tillstånd eller känsla till en specifik handling eller situation. Genom att skapa positiva ankare kan vi trigga positiva känslor och tillstånd i oss själva och andra.

En annan användbar teknik inom NLP är “modellering”. Genom att studera och analysera framgångsrika personers tankemönster och beteenden kan vi lära oss att designa våra egna framgångsrika strategier och tillämpa dem i vår egen situation. Modellering är en kraftfull metod för att accelerera vår personliga utveckling och uppnå våra mål.


NLP Historik

NLP utvecklades i USA under tidiga 70-talet när Richard Bandler (matematiker) och John Grinder (docent i lingvistik) tog fram en ny metod att identifiera, fånga och sprida andra personers mästerlighet på olika områden. Modellering kallade de den metoden, som beskrivet ovan.
Till en början modellerade de mästerligheten hos tre världsledande terapeuter; Fritz Perls (Gestaltterapi), Virginia Satir (Familjeterapi) och Milton Erickson (världskänd psykiater). NLP'n har sedan spridit sig över hela världen och hela tiden fortsatt att utvecklas samt detta inom många olika applikationsområden. NLP fungerar bra att applicera på förändringsarbete oavsett område, inte bara inom terapi och coaching således.

En fråga som NLP genom modellering och flera andra verktyg och tekniker effektfullt hjälper att besvara är "vad är skillnaden som gör skillnaden mellan medioker prestation och mästerlig prestation? mellan ok eller bra resultat och mästerliga resultat?". Här kan identifieras språk, fysiologi, sinnesstämningar och mentala processer och i dem mönster (snarare än teorier) som kan läras ut till andra.


Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Neuro Lingvistisk Programmering en spännande metod som kan hjälpa oss att förstå och påverka vårt eget sinne och beteende, liksom andras. Med NLP kan vi lära oss att kommunicera mer effektivt och i högre utsträckning nå våra mål på ett mer framgångsrikt sätt. Genom att använda konkreta verktyg och tekniker kan vi förbättra vårt sätt att tänka, agera och interagera med människor runt omkring oss. Om du är intresserad av personlig utveckling och att nå dina mål på ett mer effektivt sätt kan NLP vara något för dig att utforska och lära dig mer om samt att använda för att coacha och hjälpa andra.

Vi är anslutna på en av världen största NLP organisationer, INLPTA –International NLP Trainers Association, för att garantera hög kvalité, professionalism och etik. Det är också genom INLPTA som du får till NLP certifikat.


Du som gått HLC-grundkursen innan ges en rabatt på den längre NLP-Coachutbildningen.

Värt att veta är att grundutbildningen till Holistisk Lifecoach innehåller gott om NLP även om det ej är så vi riktigt marknadsför den, då den ej leder till certifiering, vilket denna den längre utbildningen istället gör.

För mer information om NLP Holistic Lifecoach Professional, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Praktisk information

Kursledare

Kursledare är Daniel Ekholm Andersson 

Daniel har en kandidatexamen i psykologi, är egen företagare sedan 2002 samt äger och driver sedan 2007 Svenska Hälsoteamet. Daniel har inspirerat och undervisat tusentals människor inom hälsa och välbefinnande, personlig utveckling, personligt ledarskap samt inom coaching, coachande ledarskap och coachande förhållningssätt.

Vidare är Daniel bland annat NLP Trainer (INLPTA) och NLP Business Master Coach utbildad med Kjell Enhager & Magnus Kull, professionell Life Coach och Team Coach, mental tränare samt även fd landslagsman och flerfaldig svensk mästare i kampkonst med gott om erfarenhet av meditation och mental träning.

Daniel arbetar med att utveckla ledare, team och organisationer och brinner för att ge dig det bästa av utbildning och utveckling samt för att hjälpa dig leva din fulla potential.

Med vänliga hälsningar och både hjärtligt & varmt välkommen!

Daniel Ekholm Andersson

Examen & Intyg

Efter godkända skriftliga tester samt videoinspelade coaching sessioner erhåller du dels diplom som professionell Holistisk Lifecoach samt certifikat som NLP practitioner.

Kostnader

Investering: 44 900kr + moms (56 125kr inklusive moms)

Räntefri delbetalning på upp till 24 månader möjlig.

Anmälningsavgift: 6 000kr

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: NLP Holistic Lifecoach Professional

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Svenska Hälsoteamet 

Svenska Hälsoteamet grundades 1988 och utbildar inom massage, coaching, yoga, Nlp, hälsa & friskvård, personligt ledarskap och personlig utveckling med helhetstänkande.  Svenska Hälsoteamet är skolan för den som vill arbeta professionellt som antingen Medicinsk Massageterapeut med helhetstänkande,  Holistisk Life Coach (HLC), Yogalärare,...

Läs mer om Svenska Hälsoteamet och visa alla utbildningar.

Highlights