Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Nässjö
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: augusti 2023 - Nässjö

Om utbildningen

författare utbildning

Sörängens författarskola ger en bred orientering i skrivande praktiker och möjlighet att fördjupa ditt litterära skapande.

På Sörängen Författarskola ägnas dagarna åt att skriva, läsa, experimentera, samtala och tänka tillsammans med andra. Under ditt år på Författarskolan skriver du i olika skönlitterära genrer – prosa, poesi, dramatik – och utvecklar ditt skrivande i möte med lärare och kurskamrater.  
Vi vill stärka och lyfta ditt skrivande och ge dig utrymmet att experimentera med språk och form. Under den första terminen studerar du litteraturens genrer och genreöverskridande genom skrivövningar, workshops, föreläsningar och textsamtal. I kursen ingår läsning av skönlitterära verk med fokus på den samtida litteraturen. 

En stor del av vårterminen arbetar du med ett personligt projekt i valfri genre. Kanske börjar du skriva på en roman som du fortsätter med efter utbildningens slut. Kanske skriver du en radiopjäs eller fördjupar ett för dig viktigt ämne i en essä. Oavsett vilket får du handledning av erfarna författare. Under året gör vi också studiebesök och möter gäster som ger en inblick i hur litteraturens institutioner är uppbyggda – och får möjlighet att diskutera dessa. I september besöker vi Bok- och biblioteksmässan i Göteborg.

Textsamtal

Textsamtalet står i centrum på Författarskolan. Varje vecka läser vi skönlitterära texter - egna och andras - och diskuterar innehåll och form. Vi lägger stor vikt vid textsamtalet som en kritisk tänkande verksamhet där vi utvecklar blick och känslighet inför den skönlitterära texten och lär känna det egna skrivandet. Du som söker dig till utbildningen behöver vara beredd på att lägga tid på engagerad läsning av andras texter. 

Kursmoment

Textsamtal. Föreläsningar. Workshops. Gästföreläsare. Självständigt arbete. Uppläsningar.

Undervisningen sker på dagtid fem dagar i veckan under två terminer. Kvällsaktiviteter tillkommer ibland.
Kursansvarig lärare från och med höstterminen 2020 är Malin Lindroth. Kristian Hallberg och Ann-Marie Tung Hermelin undervisar också på kursen.

För mer information om Författarskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Sörängens Folkhögskola Facebook

Så ansöker du

Ansök till utbildningen genom att skriva ett personligt brev där du berättar lite om dig själv. Varför vill du söka till Författarskolan? Vad betyder skrivande och läsande för dig? Berätta gärna om vad du hoppas få ut av utbildningen. Brevet kan vara 1-2 A4 sidor.

Bifoga två texter du har skrivit - prosa, poesi, dramatik eller essä - på sammanlagt 5000 tecken. (inklusive blanksteg) Texterna kan vara fristående eller ett utdrag ur ett längre arbete. Du behöver också bifoga betyg.

Antagningen sker i två steg. Under vecka 19 kommer du att få besked om du gått vidare i ansökningsprocessen. Den som gått vidare kommer att kallas till en digital träff där du får chans att träffa lärare, presentera dig och ställa frågor.

Examen & Intyg

Efter avslutad kurs erhålls ett studieintyg på att du har läst kursen.

Kostnader

Att studera på folkhögskola är kostnadsfritt. Det du betalar för är läromedel, mat och förbrukningsmaterial.

Fortsatta studier

Sörängens folkhögskola

Gillar du att skapa och att vara kreativ och vill läsa din utbildning i en gemytlig miljö tillsammans med studenter från hela landet? Sörängens folkhögskola erbjuder estetiska kurser inom bland annat animation, foto, keramik och skrivande samt allmän kurs med...


Läs mer om Sörängens folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Författarskola

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sörängens folkhögskola

Rågången 4
571 38 Nässjö

Tel: 010-243 35 05
Mobil 076-146 54 72
www.rjl.se

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Författarskola från Sörängens folkhögskola, fyll i följande uppgifter: