Visa studentum.se som: Mobil

Experience Designer

Changemaker Educations
Sammanfattning
Yh-utbildning
Stockholm
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Experience Designer

Experience Designer

Experience Designer

Tvärvetenskaplig kompetens inom upplevelsebaserad design, med fokus på att möta framtiden krav på designers. Med UX och gamification som grund får du även lära dig design för spel och VR/AR, samt affärsutveckling och ledarskap. Välkommen till en spännande yrkesroll där du är med och påverkar framtiden.

Plugga hos oss i House of Change på Södermalm i Stockholm. Här har du nära till allt i huvudstaden. Vår skola ligger i det gamla Neumüllerbryggeriet, ett stenkast från SOFOs butiker och serveringar (t-bana Medborgarplatsen).

Starkt ökande efterfrågan 

Efterfrågan på yrkesrollen Experience Designer (UX) ökar starkt i hela samhället. Användarupplevelser, hållbara affärsmodeller och digital innovation står i centrum för utvecklingen. Experience designer står mitt i den utvecklingen och förväntas designa lösningar för samtidens alltmer komplexa problem. Idag har vi enorma möjligheter att skapa upplevelser med ny teknik, inte minst genom VR/AR och AI. Företagen jobbar med ständig förbättring av kundupplevelser. Utöver det blir digitala upplevelser och konversationsbaserad UX allt viktigare.

Experience designer behövs

Digitaliseringen och kundernas upplevelsekrav gör att Experience Designers anställs i alla samhällets företag och organisationer ,och främst inom Data/IT, Telekom och digitala bolag, samt hos alla stora bolag/koncerner och inom offentlig verksamhet.

Så här säger Sebastian Sjöberg, medgrundare till 10X Labs;
”I en värld av tilltagande förändring är förmågan att snabbt inhämta data och skapa samt testa en prototyp skillnaden mellan att surfa på förändringsvågen och att krossas av den. Vare sig det kallas etnografi, Design Thinking, User Experience Design eller annat så ser vår organisation att nyckeln till framtiden består av ett team vars främsta förmåga är att snabbt lära sig det de inte vet och agera på det om och om igen.”

25% LIA (Lärande I Arbete, praktik)

Som en del av utbildningen gör du LIA (Lärande i arbete, praktik, internship) hos ledande branschföretag. LIAn fördjupar och breddar ditt lärande och du får arbetserfarenheter som krävs för att utveckla dagens och morgondagens e-handel. Du bygger ditt nätverk och skapar relationer med framtida arbetsgivare redan under studietiden.
Vi samarbetar med en rad företag och e-handelsplattformar gällande LIA, projekt, branschevents, föreläsningar och rekrytering, exempelvis; Avanade, 10X Labs, Coffe stain Studios, Future Ordering, Furuboda Kompetens Center, LiU, Monkey Dancers, Promag, RICE, Science Park Mjärdevi, SVT, Scio VR, Warpzone Studios, Avalanche Studios m fl.

Vi ger dig rätt kompetensprofil

Vi samarbetar med en rad företag och organisationer som alla uttrycker ett växande behov av Experience Designers. Vi har samlat några av branschens mest kunniga utvecklare och föreläsare under ett och samma tak. Du får möjlighet att utbilda dig till framtidens vassaste och bredaste Experience Designers. Du sätter själv ribban för hur långt du vill nå under dina två år hos oss.

Exempel på kurser är:

 • UX och Game Thinking
 • Affärsutveckling
 • Analytics, SQL och statistik
 • Programmering för Experience Design
 • Agil projektmetodik
 • Service Design
 • ARG – Alternate reality game
 • Rapid Prototyping
 • Service design
 • Speldesign
 • Gamification och spelpsykologi
 • User Research och User Testing

Efter avslutade och godkända studier erhåller du yrkeshögskoleexamen om totalt 450 yh-poäng, vilket motsvarar drygt två års heltidsstudier. Din utbildningsplan godkänns och övervakas av Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) som har höga krav på kvalitet och lärprocesser. Changemaker Educations ansvarar för planering, genomförande och utveckling av din utbildning.  Du som studerar har en utbildningsledare som koordinerar din utbildning och fungerar som din kontaktperson under studietiden. 

Vad arbetar du med efter utbildningen?

Att jobba som Experience Designer är en nyckelroll och en samordningsroll mellan upplevelser, kunder, team och verksamheter. Du sammanflätar och bygger broar mellan digitala och fysiska världar. Du förbättrar och utvecklar kundupplevelser och därigenom kundnytta och affärsnytta. Utbildningen ger dig verktyg för att förstå upplevelser, kunder, behov och utbud på dagens marknader. Du får lära dig att skapa digitala miljöer med kundupplevelsen i fokus.

Exempel på yrkesroller är:

 • Experience Designer
 • UX Designer
 • User Researcher
 • Gamification Designer
 • Planner
För mer information om Experience Designer, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

Ansökningsperioden är öppen 1 februari – 4 juni 2019.

Du som har en gymnasieexamen med en6 och sv2 är välkommen att ansöka.

OBS! Motsvarande kunskaper kan fås på många andra sätt, du kanske har studerat vidare eller arbetat med webb, data/it, e-handel eller närliggande områden. Du kan också ansökan enligt 20%-regeln om du har arbetat inom området tidigare och ej har en gymnasieexamen. 

Kontakta skolan för mer information. 

Changemaker Educations

Changemaker Educations

Changemaker Educations och Futuregames

Changemaker Educations och Futuregames bedriver yh-utbildningar, folkhögskoleutbildningar och kompetensutveckling för företag och organisationer. Vi driver också EU-projekt och konsultverksamhet inom bl a change management (förändringsledning), organisationsutveckling, brand management, agile, digital strategi och digital transformation. Vi har lång erfarenhet av att framgångsrikt bedriva...


Läs mer om Changemaker Educations och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Experience Designer

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Changemaker Educations

Åsögatan 117
116 24 Stockholm

Tel: 0703513437
Mobil 0703513437
cmeducations.se

Beställ information

För att få mer information om Experience Designer via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(3,3)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner