Visa studentum.se som: Mobil

Studentums nyhetsbrev

För dig som vill veta det senaste!

Vill du få kontinuerlig information om utbildningsutbudet i Sverige och utomlands? Söker du inspiration och tips kring allt som rör utbildningsvärlden? Prenumerera på våra digitala nyhetsbrev och studieguider!

Genom att registrera din e-postadress får du relevant information om utbildningsvärlden direkt till din inkorg. Ange din e-postadress nedan och klicka på "Ja, tack".

Om du redan är prenumerant kan du också ändra din e-postadress eller avregistrera dig.
Registrera dig


Avregistrera dig från nyhetsbrevet
  Logga in för att ändra din prenumeration  

Nyhetsbrev från

2017

Visa äldre


Nyhetsbrev 5 december: Hej! Det har redan hunnit bli decemberStudentums nyhetsbrev december vilket innebär ännu ett nyhetsbrev från oss på Studentum.se!

Årsskiftet närmar sig med stormsteg, vet du vad du ska plugga i vår? Här nedan så hittar du allt och lite till i utbildningsväg! Vad sägs som en termin utomlands? Eller kanske en kurs på Komvux? Det finns något för alla!

Kika även längst ner i nyhetsbrevet, där gömmer sig direktlänkar till grymma studentuerbjudanden som du inte vill missa!

Ha en fin december och en god jul önskar vi på Studentum.se!Nyhetsbrev 7 november: Hej i höstmörkret! Här kommer Studentums nyhetsbrev novembernovembers nyhetsbrev från oss på Studentum! Som vanligt så har vi samlat ihop en härligt blandning av utbildningar för dig som vill plugga. Vi har utbildningen för dig oavsett om du vill plugga på distans, utomlands eller i en specifik stad. Letar du utbildning? Då hittar du den här nedan!

Längst ner i nyhetsbrevet så hittar du även direktlänkar till Happy Students, en sprillans ny sajt med studentrabatter för dig som pluggar.

Ha en fortsatt fin höst önskar vi på Studentum.se!Nyhetsbrev 3 oktober: Hej! Nu går vi in i oktober och här Studentums nyhetsbrev oktoberkommer ett nytt nyhetsbrev från Studentum.se, mitt i höstrusket! Förutom massor av inspirerande utbildningar så hittar du även länkar till studentintervjuer och studietips längre ner på sidan.

Vi har proppat nyhetsbrevet med massor av olika alternativ både för dig som vill börja plugga redan i höst och för dig som vill planera för våren. Utomlands eller i Sverige? En kurs eller en hel utbildning? Här finns något för alla!

Ha en fortsatt fin höst önskar vi på Studentum.se!Nyhetsbrev 5 september: Hej! Nu börjar sommaren lida mot Studentums nyhetsbrev septembersitt slut, vilket märks dels på den något kyligare temperaturen men också på alla skolstarter! Vad ska du göra i höst?

Oavsett om du letar inspiration för kommande terminer eller om du panik-jagar efter en restplats så kan du hitta svaren hos oss på Studentum! Mer om restplatser hittar du längst ner i det här nyhetsbrevet.

Hoppas att du får en riktigt fin start på hösten!
Önskar vi på Studentum.seNyhetsbrev augustiNyhetsbrev 8 augusti: Hej! Sommaren är i full gång men kanske börjar du ändå fundera lite på hösten? Ska du börja plugga eller går du i studietankar?

Hos oss på Studentum.se kan du hitta inspiration - klicka dig runt och jämför olika skolor och utbildningar, läs intressanta artiklar eller gör vårt sprillans nya test: Vilken utbildningstyp är du?

Och glöm inte, hittar du en utbildning du tycker är intressant - lämna en intresseanmälan!

Fortsatt trevlig sommar!
Önskar vi på Studentum.seNyhetsbrev juliNyhetsbrev 4 juli: Hej! Nu är juli här och hösten är kanske inte det första du tänker på - helt rätt! Är din plan ändå att börja plugga och du inte sökt någon utbildning? Du kan ta det lugnt! Än finns det platser kvar på många utbildningar runt om i landet, mer om det hittar du längst ner i det här nyhetsbrevet.

För dig som sökt utbildning håller vi på Studentum.se tummarna - du får ditt antagningsbesked 13 juli! Glöm inte att svara på det senast 28 juli.

Ha en härlig sommar!
Önskar Studentum.seNyhetsbrev JuniNyhetsbrev 13 juni: Hej! Juni är här och här kommer ännu ett nyhetsbrev från oss på Studentum fullt med intressanta utbildningar.

Vi vill här passa på att önska ett stort grattis till dig som precis tagit studenten! Vad vill du göra nu? Är tanken att dyka rakt ner i mer studier finns det många utbildningar med restplatser att söka, det kan du läsa mer om längre ner.

Vill du göra något annat än traditionella studier ett tag? Möjligheterna är många - läs ett språk utomlands, gå en bartenderkurs eller hitta på något helt annat. Hos oss hittar du över 8000 utbildningar både i Sverige och utomlands - det är bara att välja och vraka.

Ha en härlig start på sommaren!
Önskar vi på StudentumNyhetsbrev majNyhetsbrev 2 maj: Hej! Äntligen maj! Har du också vårkänslor som vi? I det här brevet har vi på Studentum.se samlat inspiration så att du kan hitta just din drömutbildning. Kanske är personligt intresse, lön, eller möjlighet till jobb viktigast för dig? Längst ner i brevet kan du läsa om Mikaela Aare som studerar till studie- och yrkesvägledare, hon ger tips och råd kring hur vi kan tänka vid valet av utbildning!

Och du vet väl att det finns restplatser och sena anmälningar till högskole- och universitetsutbildningar inför hösten?

Lycka till!April NyhetsbrevNyhetsbrev 19 april: Hej! Distans, universitet, heltid, YH, diplomutbildning eller deltidsstudier? På Studentum.se kan du reda ut alla begrepp och hitta utbildningar som passar dig! Antagningarna till universitet och högskola är i full gång och glöm inte att det även finns sena anmälningar och restplatser.

Kom ihåg att lämna en intresseanmälan om du hittar någon utbildning du gillar! Längst ner i brevet hittar du vår intervju med Katarina Gospic som är hjärnforskare, varför är det egentligen så svårt att ta beslut?

Lycka till!Vill du ha en flexibel studieform som inte är platsbunden? Distansstudier blir allt fler och mer populära! Titta in i vår studieguide och upptäck ett stort utbud av utbildningar som alla är på distans.StudieguideStudieguide Data/IT, Information & Media 6 april: Den här branschen växer ständigt och det finns ett stort utbud av både skolor och utbildningar. Ta en titt och glöm inte att lämna en intresseanmälan om du hittar något du tycker verkar intressant!aprilNyhetsbrev 4 april: Hej! Äntligen är april här, vad är dina planer i vår? Inspireras på Studentum.se där vi samlat tusentals utbildningar och bra tips för dig som vill studera eller redan studerar. Hittar du en utbildning du är intresserad av - glöm inte att lämna en intresseanmälan!

Längst ner i brevet kan du även läsa om hur det är att plugga på folkhögskola och vad det innebär att jobba som mätningstekniker, äventyrsguide och kyl- och värmepumptekniker.

Glad påsk!FolkhögskolaStudieguide Folkhögskolor & Studieförberedande 28 mars: Hej! Vill du få grundläggande behörighet eller ett yrke direkt? Är du intresserad av att djupdyka i ditt musikintresse eller bo tillsammans med andra konstintresserade på en skola? Folkhögskolor finns runt om i hela Sverige och erbjuder ett brett utbud av utbildningar. Kika på vad det finns för utbildningar att välja mellan här!Nyhetsbrev marsNyhetsbrev 21 mars: Hej! Nu i mars har vi på Studentum.se samlat ihop massor av roliga utbildningar, ta en titt och inspireras! Om du hittar en utbildning, glöm inte att lämna en intresseanmälan till skolan.

Längst ner hittar du en länk till Studentums helt nya Studentumguide!Studieguide marknadsföring 16 mars:  Vill du jobba med sälj eller Studieguide marknadsföring mars 2017marknadsföring i framtiden? Då har vi utbildningarna för dig! Här hittar du annonser från 9 olika skolor som erbjuder en rad olika utbildningar inom marknadsföring och försäljning.marsNyhetsbrev 7 mars: Hej! Nu är mars här och våren närmar sig sakta. Här nedan hittar du en mängd olika utbildningar och vare sig du vill plugga något inom till exempel vård, IT, hälsa eller ekonomi hoppas vi att du ska hitta en utbildning som passar just dig.

Vet du inte vad du vill plugga än? Besök Studentums YH-mässor i Göteborg, Malmö och Stockholm. Där har du chans att prata med olika skolor och höra vad de kan erbjuda. Välkommen!

Vänliga hälsningar,
Studentum.seStudieguide YH 2 mars: I den här guiden har vi samlat Studieguide YH mars 2017Yrkeshögskoleutbildningar. Hela 89% av dem som har gått en YH-utbildning har jobb inom ett år efter avslutad utbildning. En YH-utbildning kan med andra ord vara ditt kliv rakt in i arbetslivet!Studieguide Design & Hantverk 28 februari: Vill du jobba med design och Studieguide design och hantverk februari 2017hantverk? Här ha vi samlat en helt hög med utbildningar som vi tror skulle passa dig! Läs mer och hitta dig utbildning här.Nyhetsbrev 23 februari: Hej! Sitter du i februarirusket och funderar på vad du vill bli, Nyhetsbrev februarimen kanske först och främst vad du vill plugga? Vi har proppat det här nyhetsbrevet med inspiration! Nedan hittar du 15 skolor som ligger på olika håll Sverige, USA och Spanien så att du ska kunna hitta din utbildning.

Hur hittar man sin drömutbildning då?
Under mars 2017 så arrangerar vi på Studentum Yrkeshögskolemässor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Örebro. Det kommer vara ett perfekt tillfälle för dig att utforska flera olika skolor och utbildningar IRL! Läs mer om YH-Mässorna längre ner.Studieguide Teknik 21 februari: Är du tekniskt lagd? Då är det här Studieguide teknik februari 2017studieguiden för dig! Här hittar du flera olika utbildningar på olika skolor i Sverige som skulle passa dig. Glöm inte att lämna en intresseanmälan om du hittar någonting som du är intresserad av.Nyhetsbrev 16 februari: Hej! Det ljusnar mer och mer och inspirationen som försvann i Nyhetsbrev 16 februarivintermörkret börjar så sakta återvända. Känner du kanske nu ett sug efter att börja plugga? Här under finns utbildningar inom teknik, inköp, trädgård, hälsa, fastighet och mycket, mycket mer.

Känner du dig ännu osäker på exakt vad du vill plugga? Besök våra YH-mässor!
Ta chansen att träffa Yrkeshögskolor och hitta din drömutbildning.

• Örebro – 2 mars
• Göteborg – 9 mars
• Malmö – 15 mars
• Stockholm – 29 marsStudieguide Medicin & Vård 14 februari: Var ser du dig själv i framtiden? Studieguide februari vård & medicinKanske som undersköterska, osteopat eller massageterapeut? Då är den här studieguiden för dig! Vi har fyllt den med utbildningar inom vård och medicin av olika slag, hitta din utbildning här!Studieguide Sista Minuten 19 Januari: Gudien för dig som ännu inte harStudieguide 19 januari sökt någon utbildning. Här hittar du flera olika utbildningar från en mängs olika skolor över hela landet som fortfarande har platser kvar som du kan söka. Välj och vraka!Nyhetsbrev 10 Januari: Hej! Ett nytt år är här och här kommer också ett nytt nyhetsbrev Nyhetsbrev januarifullproppat med inspirerande utbildningar. Ta chansen och sök in på din drömutbildning, läs upp dina betyg eller plugga utomlands! Hittar du någon skola som intresserar dig, glöm inte att göra en intresseanmälan!

Längre ner hittar du också en karriärlista där du kan svara på frågor om dina drömmar, mål och karriär!

God fortsättning önskar vi på Studentum.se!