Karriärföretagen

Är du student och ska snart starta din karriär? Karriärföretagens mål är att vägleda dig som är student eller som nyligen har börjat jobba till en bra start på karriären.

Karriärnätverket är ett kostnadsfritt nätverk, eller en hub som vi brukar kalla det, för dig som är student eller dig som precis påbörjat din karriär. Som medlem får du ta del av över 300 st stipendier, traineeprogram, jobbportal med lediga tjänster från över 200 arbetsgivare, tävlingar, webbinarium och mycket mer som kan hjälpa dig under dina studier och framtida karriär. Klicka på knappen nedan för att läsa mer om förmånerna och hur du blir medlem! 

Läs mer om Karriärnätverket

Karriärföretagen är en utmärkelse för arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter både för nyexaminerade studenter och för unga arbetstagare som redan har jobbat i några år. För att ett företag ska kunna bli utsett till ett Karriärföretag behöver det uppfölja ett antal olika kriterier - läs mer om urvalsprocessen längre ner på sidan.

Hitta ditt framtida arbetsgivare

Är du intresserad av att jobba för ett Karriärföretag? Tusentals företag går igenom processen men bara ett litet antal utses till Karriärföretag. Klicka på knappen nedan för att läsa mer om de olika företagen. Du kan också se lediga tjänster på företagens profilsidor.

Läs mer om Karriärföretagen här


🎓 Karriärstipendiet 🎓

Karriärstipendiet delas ut 4 gånger om året till en student och en young professional. Syftet med stipendiet är att främja och stödja unga duktiga talanger i deras karriär och under deras studier. Stipendiet är öppet för alla studenter och yrkesverksamma med en akademisk utbildning i ålder 18-35 år. Stipendierna är på 15 000 kr vardera och ansökan är nu öppen. Vilka som till slut får ta emot stipendierna bestäms av en kommitté. 

Kommitéen för Karriärstipendiet:

 • Oliver Paschetto Jensin, CMO på Karriärföretagen 
 • Mathilda Simmergren, Content & Community Manager på Karriärföretagen 
 • Charlotte Hågård, karriärcoach 

Kriterier för att ansöka om Karriärstipendiet:

 • Du är 18 – 35 år 
 • Du är student på ett universitet/högskola just nu eller har en akademisk eftergymnasial utbildning 
 • Du ska presentera dina framtidsplaner för din framtida karriär 
 • Du ska ange vad du kommer använda stipendiet till ifall du vinner 
 • Du ska presentera något du är stolt över att du åstadkommit

Ansök till Karriärstipendiet här!


🎓 Tidigare mottagare av Karriärstipendiet 🎓

En young professional (yrkesverksam) och en student har blivit tilldelade ett stipendium på ett värde av 15 000 kr vardera. Ansökningsprocessen såg ut så att de sökande skulle berätta om något de är stolta över att ha uppnått under studietiden eller i arbetet, hur stipendiet kommer användas av dem och till vilket syfte samt beskriva sina framtidsplaner. Läs mer om stipendiet ovan.

HÖST 2023 Student ⭐ Filip Forsberg

Filip Forsberg studerar på tredje året på Civilingenjör Samhällsbyggnad på KTH och sökte Karriärstipendiet för att genomföra sin kandidatuppsats. Filip och hans klasskamrat, tillika kollega, planerar för att åka till Rwanda för att följa Sebeya floden som årligen drabbas av översvämningar, besöka samhällen som drabbats av översvämningar och kvantifiera effekterna urbanisering och skogsskövling har på flodens hydrologi och flödesdynamik, genom att använda sig av satellitdata. Vid sidan av studierna har Filip tillsammans med Jasmine Olesen och Melker Ferdfelt startat ett företag som heter Adfluo, där de vill utveckla just dessa tekniker. Så resan kommer både vara underlag för uppsatsen såväl som en studieresa för det fortsatta arbetet med Adfluo. Vi önskar Filip all lycka till med resan, studierna och företaget!

HÖST 2023 YP ⭐ Frida Hermansson

Frida Hermansson studerar till Civilingenjör i medicinsk teknik med specialisering inom medicintekniska modeller från Tekniska högskolan vid Linköpings universitet. Just nu befinner hon sig på Stanford University i Stanford, California där hon ingår i en forskargrupp som Visiting Student Researcher på Stanford Medicine inom den kardiologiska avdelningen. I forskargruppen under ledning av Dr. Francois Haddad jobbar hon med att utveckla innovativa metoder för att tidigare kunna diagnostisera hjärtsjukdomar, särskilt med fokus på pulmonell hypertension (PH). Frida har visat stort driv och vi ser fram emot att följa hennes karriär!

VÅR 2023 Student ⭐ Mimmi Strömbäck

Mimmi Strömbäck studerar till arkitekt på KTH och sökte Karriärstipendiet då hon ska studera sin sista termin vid Persons School of Design i New York. Vid sidan av studierna driver Mimmi redan eget företag där hon redan tagit på sig och utfört flera uppdrag som arkitekt samt att hon startat en egen podcast om arkitektur, Architecture Talks där hon intervjuar dagens mest framstående arkitekter om deras resa och syn på arkitektur. Hennes syfte med podcasten är både att utbilda och inspirera andra ariktekturintresserade. Mimmi är väldigt driven och vi önskar henne all framgång för hennes studietid i New York och sidoprojekt.

VÅR 2023 YP ⭐ Ellinor Frost

Ellinor Frost arbetar som medicinteknisk civilingenjör på Medicinsk teknik i Region Örebro. Där har hon huvudansvaret för infusionspumparna i regionen, är processledare för vår underhållsprocess och jobbar med avvikelsehantering. Utöver sitt dagliga arbete har Ellinor också volontärarbetat i perioder på Mercy Ships, som är en välgörenhetsorganisation som ger gratis sjukvård till behövande längs Afrikas kust. Där jobbade Ellinor med leveranskontroller och registrering av medicinteknisk utrustning. En mycket inspirerande Young Professional som verkligen brinner för sitt arbete.

Hur ser urvalsprocessen ut?

De arbetsgivare som uppfyller grundkriterierna har möjlighet att bli utsedda till Karriärföretag. De kvalificerade arbetsgivarna granskas av expertpanelen bestående av specialister inom HR, kommunikation och Social Media på fyra parametrar. De 300 arbetsgivare som erhåller högst värde av expertpanelen går vidare till Karriärföretagens jury . Juryn värderar och utser Karriärföretagen.

Steg 1: Grundkriterierna 

De arbetsgivare som uppfyller grundkriterierna har möjlighet att bli utsedda till Karriärföretag. I år är det ca 1 000 företag, statliga verk, myndigheter och kommuner som klarar grundkriterierna och har möjlighet att utses till ett Karriärföretag. Grundkriterierna för att kunna bli ett Karriärföretag är följande:

 • Minst. 250 anställda och/eller 250 miljoner i omsättning
 • Personalchef finns i organisationen
 • Rekryterande organisationer
 • ”Up & coming”: En arbetsgivare som inte lever upp till samtliga grundkriterier, men på annat sätt har utmärkt sig med sitt employer branding-arbete under det senaste året.

Steg 2: Expertpanelen granskar

Samtliga organisationer granskas av Karriärföretagens expertpanel som består av specialister inom HR, kommunikation och sociala medier. Expertpanelen betygsätter:

 • Organisationens karriärsidor: information, kvalitet och dynamik
 • Närvaron och kvaliteten i sociala och andra digitala medier
 • Aktiviteterna gentemot studenter och yrkesverksamma akademiker
 • Attraktiviteten som arbetsgivare i externa mätningar

Expertpanelen tilldelar varje arbetsgivare ett betyg på en skala från 1–10 för respektive kriterium. De 200 arbetsgivare som erhåller högst poäng går vidare till nästa steg.

Steg 3: Juryn väljer ut årets Karriärföretag

Karriärföretagens jury väljer ut de arbetsgivare som blir årets Karriärföretag. Juryn består av:

 • Charlotte Hågård, en av Sveriges mest ansedda talang- & karriärexperter
 • Anna Dyhre, Sveriges mest anlitade employer branding-föreläsare
 • Torgny Johnsson, rådgivare och konsult inom HR, tidigare personaldirektör på SAS och Infranord
 • Boris Nordenström, serieentreprenör och grundare av till exempel Jobline

Karriärföretagen har i mer än 11 år klartlagt de mest intressanta arbetsgivarna att jobba och göra karriär på för unga akademiker och Yound Proffesionals som är påväg i karriären. Valet av arbetsgivare är en av de viktigaste besluten du gör i livet Karriärföretagen har under dessa 11 år väglett och skapat möjligheter för många kontakter mellan arbetsgivare och talanger.


Annonser