Bli lärare: Jerry


Jerry Arvidsson

Vilka är de tre främsta anledningarna till att du valde att bli lärare?

– Jag valde först och främst att söka till lärare för att jag älskar att jobba med människor! Jag har aldrig haft svårt att kommunicera med andra människor så jag kände att det var ett passande yrke där man verkligen kan hjälpa andra. Inget annat jobb jag har testat är så belönande som att se en elev som förstår det du har förmedlat.

Vad är det bästa med utbildningen?

– Det bästa med utbildningen är att jag har lärt mig mycket om bemötande och hur olika människor samarbetar med varandra för att få ett fungerande resultat i slutändan. Klarheter uppfylls alltid då man oftast har ett bra förhållande till sina lärare som förstår att man inte kan lära sig allt under en lektion utan kanske har frågor som man behöver ställa.

Vad ser du mest fram emot med att bli lärare?

– Att ha min egen klass. Jag älskar känslan att stå framför klassen, möta eleverna och höra dem prata med varandra, för att nå fram till något som alla kan vara nöjda med. En lektion går inte bara ut på att jag ska förmedla kunskap utan också att jag ska lära mig hur barnen tar emot kunskap. En annan sak är ju också att man får träffa så många underbara människor som lärare, man lär känna så otroligt mycket folk under årens lopp.

Linnéuniversitetet 

Senast uppdaterad: 10 mar 2016

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in