Bli lärare: Frida

[Facebook:like]

Frida Larsson

Vilka är de tre främsta anledningarna till att du valde att bli lärare?

– Den första anledningen är att jag gärna ville ha ett socialt yrke. Ett yrke där man varje dag får träffa människor och dela deras upplevelser, samt se eleverna växa för varje månad som går. Andra anledningen är att jag själv får planera mycket och bestämma hur allt ska ske. Man utgår såklart från läroplanen men sedan är det upp till läraren att göra det intressant, vilket motiverar mig. Tredje anledningen är att jag blir glad av att jobba med barn. Den motivationen de yngre skolbarnen har för att lära gör att jag tycker att det är roligt att gå till jobbet.

Vad är det bästa med utbildningen?

– Det bästa är att man växer som människa. När man utbildar sig till lärare blir man uppmärksam på hur man själv är och kan se både sina bra sidor och de som man kan förbättra. Genom att utbilda sig till lärare får man en större förståelse för andra människor och istället för att döma efter utsidan har man ett intresse att lära känna personen först. 

Vad ser du mest fram emot med att bli lärare?

– Det jag ser mest fram emot är att påverka andra. Att finnas med tidigt i elevernas liv och kunna lära dem om mer än att räkna och skriva. Längtan efter att få min första klass och första klassrum är något som gör att studietiden bara flyger förbi. Glöm inte att ta vara på tiden som student, den är helt unik.

Linnéuniversitetet 


Annonser