Bli lärare: Eric


Eric Arvidsson

Vilka är de tre främsta anledningarna till att du valde att bli lärare?

– Gemenskapen, samarbetet och möjligheten till att inspirera och påverka framtiden är nog de tre anledningarna till att jag valde att ta steget in i lärarutbildningen.

Vad är det bästa med utbildningen?

– Att flytta till Växjö för att plugga var ett stort steg i mitt liv. Att jag blivit omfamnad av både skola, förening och nya vänner är troligen den ledande och största anledningen till att jag fortfarande går kvar på utbildningen.

Det här trodde jag inte om utbildningen när jag började

– När jag kom till Växjö för första gången så hade jag aldrig varit här innan. Allt jag har upptäckt under mina två och ett halvt år här har varit underbara överraskningar! Allt ifrån nya vänner, studieteknik, ett helt annat sätt att leva, spontaniteten i campus-gemenskapen och all ny kunskap och expertis som jag nu besitter har bidragit till den nya människa jag känner mig som!

Vad ser du mest fram emot med att bli lärare?

– Precis som jag sa i början är påverkan, inspiration och förebild nyckelord jag kommer att sträva efter när jag blir lärare. Jag vill påverka klassrumsatmosfären med nya sätt att lära, inspirera eleverna med nya, spännande kunskaper och till sist vara en lärare som ger eleverna framtidsförhoppningar genom mina ämneskunskaper och nya sätt att tillämpa kunskap. Jag vill ge elever som är skoltrötta ett nytt sätt att se på kunskap, som något mer än bara information man trycker in i huvudet för att sen glömma efter provet.

Linnéuniversitetet 

Senast uppdaterad: 10 mar 2016

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in