Tove fick ny kunskap som socialpedagog

Vår socialpedagogelev, Tove Nilsson, ville få nya kunskaper och yrkesmöjligheter och valde då att utbilda sig på distans samtidigt som hon jobbade. Här kan du läsa hennes story.

Cady Utbildningar

Vår socialpedagogelev, Tove Nilsson, har nyligen blivit färdigt med sina studier. Hon ville få nya kunskaper och yrkesmöjligheter och valde då att utbilda sig på distans samtidigt som hon jobbade. Här kan du läsa hennes story, hur det har gått för henne under sina studier och hur hon tänker att utbildningen kan hjälpa henne i framtiden.

Tove om sin bakgrund

Tove Nilsson heter jag, är 25 år gammal. Jag bor utanför Stockholm med min sambo och vår lilla hund. När jag var 17 år drabbades jag av en stroke som har påverkat hela mig och min livssituation, mina livsmål och mitt yrkesval. Jag är undersköterska i grunden och jobbar på ett LSS boende.


Jag utbildade mig till undersköterska på en folkhögskola som en eftergymnasial utbildning, men fick under praktikerna ofta höra att ”jag inte skulle kunna utföra yrket pga. mina funktionsnedsättningar”. Detta är en vanlig missuppfattning jag möts av, och det enda det gjorde var att ge mig gnistan till att alltid bli lite bättre, och gå lite längre.

Om varför Tove ville utbilda sig

Det har alltid funkat för mig att arbeta i vården, men det sliter självklart kanske lite mer på mig än andra, eftersom jag saknar funktion i min ena hand.

Därför bestämde jag mig för att hitta en annan bana, där jag fortfarande hjälper människor som har ett behov av hjälp, men kanske utan de tunga lyften, och det var då jag kom på socialpedagog.

Toves val om att läsa till socialpedagog hos Cady

Jag hittade till Cady genom Google, och efter att ha pratat med dem insåg jag att de ”krav” jag hade på utbildningen skulle bemötas på ett bra sätt, och då var det en självklarhet för mig att välja Cady.

När jag köpte utbildningen hos Cady så förväntade jag mig en utbildning som skulle möta mina hinder med respekt, förståelse och ett studietempo som passade mig. Min dröm är att studera vidare inom pedagogiken och vården och bli så bra jag bara kan bli.

Hur Tove ser utbildningen ska hjälpa henne framåt i sitt yrke

Mitt arbetsliv har egentligen inte förändrats så drastiskt, ännu i alla fall. Men jag kanske kommer att ta mer administrativa och pedagogiska arbetsuppgifter på jobbet som vårdare som jag hade, och har haft, under hela utbildningen.

Mina nya kunskaper har verkligen hjälpt mig att bli en bättre och mer pedagogisk människa i mitt yrke, jag har fått lärdom om hur jag kan bemöta olika funktionsnedsättningar, och har man kan tala med någon när det uppstår kommunikationssvårigheter och så vidare.

Toves tips till andra elever som vill läsa på distans

Det bästa med att läsa hos Cady var att studierna är helt på distans, och att man lägger upp studietempot själv. Det gör att man kan ha ett jobb vid sidan av och slippa stressen över bestämda inlämningsdatum och sånt.

Mina tips och råd till blivande elever är att ta studierna i din egen takt, det är värt det att kanske plugga lite långsammare, men på så vis göra ett bättre jobb. Det krävs nog också en del att klara av hel-distansstudier för vissa personer, och att noga tänka över om man tror att man har rätt inställning och driv för att orka!

Tove rekommenderar andra att läsa hos Cady

Jag skulle vilja rekommendera Cady till andra elever eftersom man får riktigt bra support från lärarna, och all andra som är en del av teamet.

Vill du också bli socialpedagog och arbeta med människor som har olika behov? Kika gärna på vår distansutbildning som du kan börja när du vill. Då den är helt på distans, kan du läsa helt i din takt och bli färdigutbildat snabbare än en traditionell skolgång.
Läs mer om Socialpedagog

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Cady Utbildningar

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.