Stefan arbetar med både teknik och människor

Stefan Lindskog började sin karriär med att arbeta med systemsupport. Nu är han konsultchef på Capgemini, ett av världens största konsultföretag inom IT.

Linnéuniversitetet

– Att få arbeta med engagerade och driftiga människor, det är faktiskt det bästa. Sedan har jag alltid varit tekniskt intresserad och det är kul att ta fram nya tekniska lösningar.

Det säger Stefan Lindskog om sitt jobb på Capgemini, ett IT- och managementkonsultföretag med 120 000 anställda världen över.

Stefan läste Systemvetar­programmet, inriktning affärs- och verksamhets­utveckling vid LinnéuniversitetetDubbla roller

Stefan själv arbetar inom området Application Outsourcing och har egentligen två jobb. Dels som konsultchef för en av företagets enheter, med ansvar för cirka 30 personer, dels som projektledare med uppdrag hos kunder.

– I min chefsroll ansvarar jag för rekrytering, kompetensutveckling, coachning av medarbetare, lönesättning etc, men jag matchar även konsulter mot inkomna förfrågningar och söker efter nya möjligheter.

– Som projektledare har jag just nu ett uppdrag hos en kund inom detaljhandeln med verksamhet över hela världen. Målet är att skapa en ny, global lösning för transporthantering, med hänsyn tagen till alla förändringskrav från verksamheten och kundens befintliga IT-system. Det handlar om beslutsprocesser, samordning, utvärderingar, tidsplanering och mycket mer.

Från support till chef

Det första jobbet för Stefan efter Systemvetarprogrammet i början av 2000-talet var med systemsupport. Då fick han bra insyn i hur det ser ut bakom kulisserna i koden, hur det fungerar i databaserna och hur systemlandskapet hänger ihop, men även mer övergripande insikter i hur affärer fungerar. Innan han axlade sin första chefsroll hade han olika uppdrag som projektledare.

– Jag valde programmet för att jag tilltalades av tanken att ha ett ben i det tekniska lägret men ändå få arbeta med människor. Jag har haft nytta av många olika delar av utbildningen, från de mer tekniska i form av databaskurser till socialpsykologi
och ekonomi.

– Dessutom är studentlivet på campus i Växjö fantastiskt roligt! Vi är fortfarande ett stort gäng studiekamrater som umgås skapligt regelbundet. Under mitt sista år träffade jag också den tjej som sedan blev min fru, även hon är systemvetare.