Nya arbetsområden och intressen har väckts!

Yh-utbildningen Hotel Management på JB Kompetens har initierats av branschföreträdare som ser ett stort behov av medarbetare, med specifik och internationell kompetens, redo att jobba hårt och leda verksamheten in i en spännande framtid.

Gabriella Widell går idag årskurs ett på Hotel Management och trivs jätte bra med sitt val av utbildning. I ungerfär fem år hade Gabriella jobbat inom hotellbranschen, innan hon bestämde sig för att bättra på sina kunskaper med en utbildning. Här kan du läsa mer om Gabriella och hennes erfarenheter på utbildningen Hotel Management hos JB Kompetens.

Yrkeshögskola hos JB Kompetens

Varför valde du din utbildning?

Jag började arbeta inom hotell när jag var 21 år gammal, och kände ganska snabbt att det var en bransch jag trivdes enormt bra i. Jag har nu arbetat i cirka fem år på olika hotell och med olika befattningar. Men efter en tid i hotellbranschen började jag dock känna att jag faktiskt saknade en grund, en utbildning som skulle kunna ta mig vidare och utvecklas på en högre nivå och det var det som fick mig att söka utbildningen.

Vad fick dig att välja utbildning just hos oss?

Jag satt hemma och sökte lite på internet efter diverse utbildningar inom hotell, och hittade Ultras hemsida. Jag började då läa på om skolan och kursplanen och kände att detta var perfekt för mig. Jag hade redan bestämt mig för att jag inte ville studera i Stockholm där jag bor, eftersom att jag vill ha en större utmaning för mig personligen. Att flytta någon annanstans och bara kunna fokusera på studier såg jag som en självklarhet.

Beskriv din tid på utbildningen

Jag kan nog summera det med att det är det bästa beslutet jag har fattat.

Vad är det bästa med att gå utbildningen?

Det bästa är att jag känner att jag utvecklas både inom branschen men även personligen. Jag har även fått åka på många intressanta studiebesök samt träffat otroligt många intressanta människor inom branschen.

Vad är det roligaste med att gå utbildningen?

Vi är ett härligt gäng i klassen med otroligt olika bakgrund men med samma intresse för den här branschen. Man lär sig otroligt mycket av det. Även alla studiebesök vi varit på samt studieresan till Dubai är bland de roligaste jag upplevt på denna utbildning.

Vad är utmaningen i att gå utbildningen?

Den stora utmaningen är att hela tiden tänka på morgondagen, hur man tror att det kommer se ut, hur behoven kommer se ut och vad som är framtiden i den här branschen. Samtidigt så är det också de som är otroligt intressant och roligt.

Hur har Du utvecklats under din tid på utbildningen?

Jag känner att jag har utvecklats på ganska många sätt.Jag känner redan att jag har en mycket djupare kunskap om branschen.

Vilken inverkan tror du att din tid på utbildningen har för dina framtidsval/framtidsplaner/framtid?

Den har en otroligt stor inverkan. Sen jag började min utbildning så är jag helt säker på at det faktiskt är detta jag vill syssla med i framtiden. Nya arbetsområden och intressen har väckts hos mig.

Vad har du för planer för framtiden?

Först och främst ska jag gå klart utbildningen, den har mycket att ge och där kommer jag att formas ännu mer som människa. Förhoppningsvis kommer jag att hitta det område som jag fattar tycke för, och efter det söka ett arbete där jag kan utvecklas. Min tanke med framtiden är just det att jag vill finna den roll i branschen som passar mig.

3 snabba om Gabriella:

Jag beundrar:

  • Sunil raikar, som varit min chef på både Berns och Clarion Sign hotell.

Jag är bäst på:

  • Min största styrka har varit att förutse problem, sen är jag även väldigt bra på att lösa problem om det skulle dyka upp.

Dold talang:

  • Lägga pussel