Nicklas älskar sitt jobb!

Högskolan i Skövde

”Stor nytta av det jag lärde mig på Högskolan i Skövde”
Jag läste först till Systemprogrammerare eftersom det är vad jag innerst inne brinner för; att i den digitala världen kunna skapa precis vad som helst. Sedan byggde jag på till en magisterexamen i Datavetenskap eftersom det var ett bra avstamp inför eventuella fortsatta studier. Jag fastnade för den akademiska världen och fortsatte läsa till teknologie licentiat. Jag var verkligen nöjd med min studietid på högskolan och jag känner att jag fått stor nytta av det jag lärde mig.

”Jag älskar verkligen mitt jobb”
Nicklas är tekniskt ansvarig och chef på företaget vilket gör att arbetsdagarna blir mycket varierande och innehållsrika. En arbetsdag kan handla om allt från att lösa ett programmeringsproblem, designa en databasmodell eller tänka ut nya algoritmer, till att coacha i projektledning och åka på säljmöten.

– Vissa dagar kan jag ta helt ledigt, och vissa tillfällen behöver jag jobba 32 timmar i sträck för att lösa problem. Jag älskar verkligen mitt jobb för det är denna typ av stimulans och utmaning jag vill ha.

– Jag ser mycket positivt på framtiden. Vårt företag kommer kunna fortsätta växa och jag kommer kunna fortsätta hålla på med det jag älskar.

FEM SNABBA FRÅGOR

Vem har du som förebild?
– Världen är full av människor jag ser upp till, men om jag ska nämna några så får det bli Bill Gates, Steve Jobs, och Jonas Birgersson.

Vad ger dig energi?
– Min fru Ida har i över 20 år stöttat mig på alla sätt; de gånger jag behövt fylla på mina batterier har hon alltid funnits där.

Ditt bästa råd till en blivande student?
– Var närvarande. Att ta vara på studietiden är jätteviktigt, både vad gäller studier och festande med kompisar.

Hur får man drömjobbet?
– Noggranna förberedelser, hårt arbete och en positiv inställning.

Bästa tipset till den som står i valet och kvalet?
– Sov på saken. Det är extremt få saker vi måste fatta snabba beslut för, så tänk noga igenom valet.