"Mitt livs äventyr i Dubai!"

Bara sju timmar från Stockholm ligger den mystiska och framgångsrika staden Dubai, en av sju emirat i Förenade Arabemiranten, som erbjuder ett extraordinärt utbud med bland annat världens bästa hotell Burj Al Arab, Dubais sju stjärniga ikon och världens största köpcentrum, Dubai Mall.

GOstudy

Min egna resa började när jag besökte GOstudys studiemässa i Stockhom på Radisson Blu Hotel under våren 2008, där jag mötte representater från The Emirates Academy. De informerade mig om möjligheten att resa till och få en studieupplevelse i Dubai. Samma år ansökte jag till The Emirates Academy of Hospitality Management genom GOstudy. Jag valde att påbörja mina studier på detta universitet främst på grund av utbildningens breda utbud av intressanta och lärorika kurser, deras samarbete med den framgångsrika och internationella hotellkedjan Jumeirah, elevernas personliga relationer med de kompetenta lärarna samt den multikulturella atmosfär som råder i Dubai. Utöver detta erbjöder universitet än idag även goda stipendiemöjligheter, campus med mycket faciliteter av hög standard, praktik som en del av utbildningen, jobbgaranti för välpresterande studenter och utbytesstudier på de högt rankade Ecole Hôteliêre de Lausanne i Schweiz samt Cornell University i USA.

Väljer man att studera en 3-årig Bachelor of Science i Hospitality Management på heltid på The Emirates Academy har man möjligheten att inte bara specialisera sig inom hotellyrket, utan även att lära sig om och få insikt inom många andra industrier världen över. Det första året är mer praktiskt orienterat och fokus ligger på reception, housekeeping, restaurang och kök. Utöver detta studeras även Marketing, Tourism, Business Communication, Leadership, Culture och mycket mer. Redan från första året har man möjlighet att lära sig ett eller flera nya språk, som man sedan kan öva med sina internationalla vänner över de kommande två åren. Det andra året börjar med en 20 veckors praktik som man kan välja att förlägga vart som helst i världen. Tillbaka från praktiken fortsätter det andra året med studier i Human Resource Management, Service Operations Management, samt spännande kurser så som Ethics och Quality Management. Efter en lång sommar övergår man till det sista året med kurser som Hospitality Law, Statistics och Finance. Utbildningen avslutas sedan med ett konsultprojekt samt din kandidatuppsats. Den tre år långa utbildningen kräver mycket motivation och en stark vilja, men den erbjuder samtidigt en absolut livsförändrande möjlighet att utvecklas och skapa ett stort kontaktnät.

The Emirates Academy tror inte på att bara utvecklas genom teoretiska studier utan engagerar sig för att eleverna ska få tillgång till arbetslivserfarenhet. Regelbundet erbjuds därför möjligheter att jobba deltid eller på enstaka event. Väljer man att ta till sig av alla möjligheterna så har man en fantastisk chans att stiga i yrkeslivet fortare än man tänkt sig.

Just nu avslutar jag det tredje året på min Bachelor of Science och ser fram emot mitt fjärde år som börjar i september. När jag började utbildningen så var längden fyra år, men kurserna har sedan dess omfördelats och skolan erbjuder nu ett tre-terminssystem på tre år, vilket eleverna och industrin kallat för.

Skolan erbjuder många aktiviteter här på campus som bland annat organiseras utav vårt eget elevråd. Själv sitter jag som vice ordförande i elevrådet med motiveringen att arrangera allt från kulturella, sportliga, underhållande och intressanta aktiviteter med mina 12 kollegor, som till exempel Quiz Night, Latino Night, Bake & Shake event, Alla Hjärtans Dag, Påsk osv. Elevrådet fungerar delvis som en kontakt mellan lärare, personal och elever, men framförallt för att finnas där som ett stöd för eleverna och föra deras talan. Att ha chansen att medverka i elevrådet har absolut givit mig tillfället att utveckla mina arbets och ledarskapsförmågor.

Efter lektioner och mellan studier och elevrådsarbete, går jag gärna ner till vår pool där jag njuter av värmen med mina internationella vänner. Alternativt, tar jag en taxi till alla de köpcentrum, stränder och sevärdheter som Dubai har att erbjuda eller en promenad bort till vår närliggande mataffär.

Universitet ligger beläget mitt i hjärtat av Dubai, med goda anknytningar till både köpcentrum, matbutiker, hotell, sol och badstränder. Dubai erbjuder allt från billig taxi, buss till tunnelbana. Väljer man att stanna på campus kan man köpa sig något i vår egna minimarket, vår pool restaurang, vårt kafé eller njuta av solen på Remo’s takterass. Universitet har hög standard, väldigt bra säkerhet och välkomnande och hjälpsam personal. Vill du laga mat själv är det inga problem eftersom våra fullt utrustade studios erbjuder kök med kylskåp, frys, spis och ugn. Utöver detta har man eget badrum, bekväma sängar, bra förvaringsmöjligheter, TV och perfekta kontorshörn med internet. Det är väldigt populärt att grupper av elever samlas, lagar mat och studerar tillsammans.

En utav de främsta anledningarna till att resa till denna dynamiska engelsktalande ökenstad, är att Dubai attraherar kulturer från hela världen.  På fritiden kan man njuta av en bred variation av matkulturer med fantastiska uteserveringar längst stränderna och massvis av sol och bad. Förenade Arabemiranten erbjuder allt från inomhusskidåkning och skridskoåkning, till ökensafari, camping, konserter, shopping, konst, film, teater, idrott och mycket mer.

Med tanke på att jag både studerat och jobbat hela mitt liv i Stockholm med en längtan att åka utomlands, så blev jag väldigt glad att höra att utbildningen inte bara skulle ge mig chansen att utvecklas studiemässigt, utan även att jag kunde få studiestöd från CSN samt möjlighet att kombinera med deltidsjobb vilket förverkligade min dröm.

Min framtida dröm och mitt mål är att kunna stanna i Mellanöstern, då jag trivs i värmen bland alla möjligheter och med äventyret i min famn.

Min studietid och mina upplevelser här i Dubai har varit dynamiska och positiva, därför rekommenderar jag varmt att ni väljer att studera på The Emirates Academy of Hospitality Management med start 2011. Jag hoppas vi ses snart och får chansen att uppleva nya äventyr tillsammans!

Med vänliga hälsningar

Annelie Hiba Bea

Studera i Dubai med GOstudy
Läs mer om The Emirates Academy of Hospitality Management's utbildningar med Education Link