"Mina kunskaper gör mig trygg i yrket"

Academy of Divine Beauty

Lovisa studerade vid Academy of Divine Beauty"Jag sökte en utbildning som kunde erbjuda kunden så mycket som möjligt. Jag valde att börja på Academy of Divine Beauty för att det var den enda skolan som erbjöd 'allt i ett'. Utbildningen var rolig eftersom jag var så intresserad av ämnet. Först gick vi igenom det teoretiska och sedan följde det praktiska.

Lokalerna var alltid fräscha och välstädade. Tammy som var min lärare var väldigt noggrann och hade mycket tålamod. Vi fick ofta sitta efter skoltid i lokalerna och öva om vi ville. Man kunde alltid ringa Tammy om man satt hemma och övade eller pluggade med frågor i tid och otid.

Egen företagare i Stockholm

Som det ser ut idag arbetar jag på en salong på Södermalm i Stockholm. Jag har jobbat där i fyra år som egen företagare. Jag anser att det finns många möjligheter efter utbildningen men det gäller att man orkar sig igenom de två första åren. Det är då det är som tuffast med kunder och självförtroendet. Efter det finns inga gränser för vad man vill uppnå. Jag känner att med den kunskapen jag har med mig från skolan kan jag känna mig trygg i min yrkesroll.

Jag hade väldigt kul under hela utbildningen, vi var bara några få tjejer som gick just då så det blev väldigt mysig stämning. Vi satt varje morgon och drack kaffe i köket tills alla var på plats och bara pratade. Tammy är en väldigt duktig lärare och det var kul att gå på skolan. Nu i efterhand kan jag än idag ha aha-upplevelser då jag tänker ’jaha, det var det Tammy menade’.

Jag rekommenderar skolan varmt för att det är en bra utbildning och man får mycket stöd och vägledning. Man lär sig hur kunskapen ska användas. Man lär sig mycket runt omkring yrket och vad man bör fokusera på.

Mitt råd till en blivande student är att inte tappa fokus på vad du vill och jobba mot det hela tiden även om det är tungt ibland. Du sätter gränserna för vad som är möjligt!"

Lovisa Sehlin