Internationell fokus i Milano

På Università Bocconi finns en internationell kultur och stora möjligheter för dig att själv forma din framtid. Här sker utbildningen på engelska mitt i Milanos centrum. På Bocconi får du möjlighet att möta studenter från hela världen, samtidigt som du även erbjuds möjligheter att studera som utbytesstudent i Sydamerika eller göra praktik i Thailand. Här får du en helt unik profil som kan leda dig in på en mycket spännande och internationell karriär.

Università Bocconi

Bocconi_Adam_Nosal2Adam Nosal är 23 och är på väg att avsluta sin tvååriga Mastersutbildning i Economics and Management of Innovation Technology. Detta blir Adams femte år på Università Bocconi där han tidigare tagit en Bachelorsexamen i Business Administration. Han valde att stanna kvar för att han kände att de fördelar och den trivsel som skolan erbjöd var precis det han var ute efter.

Utbyten, vägval och internationella utmaningar
Adam kommer ursprungligen från Polen, men har en mycket internationell profil. De senaste åren har han inte bara bott och studerat i Milano utan även varit med om flera utbyten och praktikperioder världen över. Allt sådant som skolan erbjuder - det är bara att ta vara på möjligheterna.

Adam har till exempel varit utbytesstudent i både Marocko och Buenos Aires och gjort praktik (eller internship som det kallas i det Amerikanska systemet) i både USA och Thailand. Han har dessutom rest som en del av Bocconis rekryteringsteam och sett mycket av Europa och världen. Något som han säger:

". utvecklar erfarenheten som gör mig mer självsäker och bekväm på den internationella arenan."
Just det stödet som Bocconi erbjuder vad gäller praktik, jobb och internationella utbyten var ett stort skäl till att Adam valde att stanna kvar på Bocconi. Dessutom känner han att kvalitén på både lärare och valmöjligheter är utöver de vanliga.

Om lärarna säger han att:

"Många professorer inom mitt program var internationella experter och hade mycket grundliga erfarenheter inom de områden de lärde ut. Jag var alltid välkommen att kontakta dem efter föreläsningar om jag behövde mer förklaring. Vårt program koordinerades speciellt av kursdirektören som agerade som en liaison mellan klassen och lärarkåren."

Om programmet och vad det erbjuder säger Adam:

"Ett obegränsat urval av valbara kurser som utgör ungefär hälften av poängen andra året tillåter mig att styra min akademiska och professionella karriär i önskad riktning. Jag kunde välja att specialisera mig ännu mer, få en mer generell inriktning eller inrikta mig mot en mer finansiell karriär. Ett sådant urval lät mig välja de kurser som intresserade mig mest eller som jag trodde skulle bidra mest till mina karriärmöjligheter. Nu skulle jag känna mig bekväm som forskare, marknadsanalytiker eller generell konsult."

Bocconi ska leda till drömjobbet
Drömjobbet för Adam vore att jobba inom ett internationellt företag som skulle tillåta honom att fortsätta resa. Med den målsättningen verkar Bocconi vara ett bra val. Skolan erbjuder mycket hjälp till de utexaminerade att hitta antingen ett "internship" för att ytterligare bygga på studentens erfarenheter eller ett fast jobb i antingen Italien eller ute i Europa.

Adam känner att med Bocconis hjälp, kommer han att lyckas. Här finns rätt internationella miljö, en internationell prestige och specialisering i att träna just entreprenörer, ekonomer och finansiella proffs tillsammans med ett system som erbjuder massor av möjligheter i form av praktik, internationella utbyten och dubbla examina. Dessutom ger universitet varje student en mycket stor självständighet som ger individen chansen att forma sin egen profil, framtid och karriär.

Möjligheter att ta vara på
Utöver alla dessa lovord ska inte förglömmas att Università Bocconi ligger i centrala Milano med den kultur och mitt i den gästvänliga och utåtriktade kultur som Italien erbjuder. På Bocconi råder det ingen brist på utbud av sociala aktiviteter och umgänge - snarare tvärtom. Din erfarenhet blir vad du gör den till. Adam uppmuntrar alla att utnyttja det fullt ut - det är ju trots allt du som vinner på det i längden.