Hon fick anställning innan utbildningen var klar

Intensive Code

amanda nilsson repotage

Hon fick anställning innan utbildningen var klar

När Amanda Nilsson började på Intensive Code för fyra månader sedan var planen att bli systemutvecklare. Hon var däremot inte inställd på att få ett erbjudande om heltidsjobb redan innan intensivutbildningen var klar.

– Jag var väldigt smickrad, säger hon.

Ett par månader in på utbildningen bad Aladin, coach på Intensive Code, deltagarna att fixa sina LinkedIn-profiler. Bland annat att lägga till kompetenser och att de studerar på Intensive Code.

– LinkedIn är det populäraste verktyget för rekryterare inom IT branschen. Att finnas där som systemutvecklare ökar möjligheterna till anställning markant.

Bara några veckor efter det blev Amanda kontaktad av ett företag i Helsingborg.
– De tyckte min profil såg intressant ut och jag har kompetensen de sökte, säger Amanda.

De frågade om hon var intresserad av att träffa dem över en lunch, vilket Amanda gärna ville.

– Jag var så nervös, mitt i utbildningen och inte riktigt redo för världen än, men jag tackade ja.

Det var platschefen i Helsingborg som Amanda fick träffa över lunchen, där de pratade om jobbet. Efter lunchen fick hon erbjudandet att börja arbeta hos dem så fort hon var färdig med utbildningen.

– Jag var väldigt smickrad att bli erbjuden en anställning redan efter första träffen. Jag ville gärna veta mer om företaget och teamet, så vi bokade in en andra träff på deras kontor, säger hon.

Det dröjde bara en vecka innan Amanda fick besöka arbetsplatsen, där bland annat VD:n var på plats. De berättade om sin målsättning och företaget.

– Då sa platschefen att han ångrade redan efter lunchen att han inte frågade om jag ville börja nu på en gång. Jag går ju trots allt en kvällsutbildning och har tid på dagarna att jobba.

– Det känns superbra och man förstår verkligen att det finns en brist på systemutvecklare. Det är ett gyllene läge att komma in i branschen, avslutar hon.Läs mer om Intensive Code

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Intensive Code

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.