Från reseledare till projektledare

IHM Business School

Ett bankkontor byggs om till ett femstjärnigt designhotell mitt i centrala Stockholm. Jacob Kellgren som gått Konceptutvecklare Event och besöksnäring vid IHM arbetar just nu med projektet.

Varför läste du Konceptutvecklare Event och Besöksnäring?

– Efter studenten började jag som reseledare på Fritidsresor (numera TUI) och hade hela världen som arbetsplats under fem år. Därefter kunde jag mycket av det praktiska inom resebranschen, men jag behövde en bättre överblick och nya perspektiv.

Är du nöjd?

– Det fanns delar som jag redan hade grepp om, men som helhet är jag väldigt nöjd. Jag fick modeller att arbeta efter som stärkte mig kunskapsmässigt, vi jobbade mycket med nytänk och innovation vilket var nyttigt. Dessutom är IHM ett starkt varumärke som förändrade min attraktionskraft på marknaden.

Hur var praktikperioderna (LIA) under utbildningen?

– Min första LIA var på Clarion Collection Tapto där jag jobbade med marknadsfrågor tillsammans med hotelldirektören. Min andra LIA var vid Min stora dag som är en rikstäckande organisationen där man förverkligar önskedrömmar för barn med svåra sjukdomar i Sverige. Det var oerhört inspirerande och lärorikt.

Och nu har du fått jobb på Petter Stordalen nya hotell At Six?

- Ja, jag fick ett vikariat på Courtyard by Marriott i Stockholm efter utbildningen till innesäljare och projektledare. Det gav blodad så jag sökte en liknande tjänst på Petter Stordalens nya hotell At Six, och där jobbar jag nu. Det är ett stort och spännande projekt på Brunkebergstorg i Stockholm där vi bygger om ett gammalt bankkontor till ett elegant och lite annorlunda hotell. Tanken är att föra tillbaka lite av flärden som Brunkebergstorg hade historiskt. Det kommer bli cirka 2000 kvadratmeter eventyta där det kommer hända mycket spännande saker framöver.Läs mer om IHM Business School

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: IHM Business School

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.