Fick jobb snabbt efter examen

Jehssica Josefsson, 25, tog examen från Centrum för Informationslogistik (CIL) och utbildningen Marknadsföring och Försäljning till företag våren 2013. Jehssica fick jobb snabbt efter examen och jobbar som marknadskoordinator på ett företag inom exportbranschen.
– Mitt mål är att i framtiden gå vidare inom marknadsföring och hade inte haft något emot att arbeta som marknadschef, berättar Jehssica.

CIL – Centrum för Informationslogistik

Varför valde du att läsa Marknadsföring och Försäljning till företag?

– Jag hade jobbat några år efter studenten, bland annat som grafisk formgivare, men kände att jag ville ha en bredare grund att stå på. Jag visste att jag ville arbeta inom marknadsföring och fick utbildningen rekommenderad, som då var relativt ny.

Berätta lite kort om din utbildning. Vad läste ni och hur arbetade ni?

– Vi läste ”lite om mycket” där vissa kurser var mer övergripande i ämnet och andra var mer kunskapsmässigt djupa. Vi läste en kurs i taget med tenta som avslutning, i regel förekommer en eller flera skriftliga och muntliga uppgifter under kursens gång. Under våren hade vi en längre praktikperiod där vi utförde ett projekt som presenteras via en rapport och ett muntligt föredrag.

– Kurserna var utformade så att studenterna skulle få kunskap om flödet i hela företaget. Utöver marknadsföring och försäljning läste vi bland annat psykologi, logistik, affärssystem, företagsekonomi och projektledning.

Jehssica Josefsson läste Marknadsföring och Försäljning till företag på CIL – Centrum för InformationslogistikHur är lärarna och lokalerna?

– Föreläsarna är både utbildade pedagoger och personer från arbetslivet, ofta med lång erfarenhet inom sitt område. Detta gör att man som student får ta del av en utbildning som är verklighetsförankrad och som ger direkta och användbara kunskaper för framtida yrkesliv. Du kan direkt efter examen göra nytta hos företag och blir eftertraktad på marknaden. Föreläsningar sker i stora, ljusa lokaler och i mindre klasser vilket är bra då du får direkt gehör för dina frågeställningar samt kan skapa större utrymme för diskussioner.

Fick du flytta till en ny stad när du började utbildningen?

– Jag bodde redan i Ljungby där utbildningen går. För de som flyttat, eller de som vill, finns det bland annat en studentförening där man kan delta i olika anordnade aktiviteter, ett bra ställe utanför skolan för att träffa nya människor. Ljungby är inte en stor stad men här finns allt man behöver.

Vilka karriärmöjligheter finns efter examen?

– Efter utbildningen har du stora möjligheter att söka i princip vad du vill inom försäljning och marknadsföring då utbildningen är bred och ger en helhetssyn över företags olika funktioner och flöden.

Vilket är ditt drömjobb?

– Jag fick ett arbete snabbt efter min examen och jobbar idag som marknadskoordinator för exportmarknaden i ett större företag. Mitt mål är att i framtiden gå vidare inom marknadsföring och hade inte haft något emot att arbeta som marknadschef, eller driva eget.

Tror du att du kommer att plugga mer framöver?

– Har inga planer på att läsa vidare just nu, men längre fram kanske jag kommer vilja eller behöva läsa mer inom ledarskap, främst för att kunna göra en god insats i en chefsposition.

Jehssica JosefssonVad är det roligaste du har gjort under utbildningen?

– Praktikperioderna är mina absolut roligaste och mest lärorika minnen från utbildningen. Då fick jag använda mina inlärda teoretiska kunskaper i praktiken, vilket var både en utmaning och en bekräftelse.

Vilket är ditt bästa minne från tiden på din utbildning?

– De bästa minnena är från klassens tentaplugg i grupprummen, där vi alltid lyckades balansera på en hårfin lina mellan tentans allvar och övertrötthetens flamsande.

Varför skulle du rekommendera utbildningen till andra?

– Jag rekommenderar definitivt utbildningen för att den ger en stabil och bred grund att stå på, dessutom knyter du många nya kontakter!

Vilket är ditt bästa råd till en blivande student vid din utbildning?

– Gör alltid ditt bästa, men glöm inte att ha roligt under tiden!Läs mer om Campus Ljungby

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Campus Ljungby

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.